GastroGangster

GastroGangster

A 11 legbrutálisabb hely a városban ha reggelizni akarsz! Ne hagyd ki!

2018. június 25. - opmah

Manapság kihagyhatatlan étkezés a reggeli: valaki ilyenkor beszéli meg az üzleti ügyeket, de akad olyan is, aki tudatos, és tisztában van vele, ez jó napindító! Ugyanis nincs is jobb nyáron reggel, amikor nyüzsög a város, én meg egy klassz hely teraszán iszogatom a kapucsínómat, hozzá friss, ropogós croissant-t eszem, közben olvasgatom a napi híreket és csak nézek ki a fejemből! Gondolom, mással is előfordult már ilyen. Nagyon jó tud lenni, hiszen egy ilyen kis kikapcs után a nap is jobban indul! Bemutatnék pár nagyon trendi és igazán jó helyet.


 6346a201-295a-4ed6-8b7f-cd6b626379be.jpeg
 

1. Artizán Budapest

 A minőségéről híres Artizán a belváros gasztronómiai fókuszának közepén olyan reggeliző lehetőséget nyújt, ami párját ritkítja. Egyszerű az egész, hiszen mint kézműves pékség és reggelizőhely, messze földön híres pékárukkal ajándékozza meg a vendégeket. Miért is híres? A tavalyi Kenyérlelke fesztiválon a félbarna kenyér kategória nyertesei voltak. A friss kenyérillat, és a mennyei péksütemények hazája ez, ahol a bőség zavarba ejtő, hiszen a pult kínálata láttán legszívesebben mindent megkóstolnánk. Az egyik legnagyobb kedvenc a több napon át kovászolt kézműves kenyér, mely ellenállhatatlan. Nem szabad kihagyni a kardamomos, fahéjas masnijukat, vagy a Croffin-t (házi bazsalikomos eperlekvárral, és vaníliapudinggal töltve), ami örök kedvenc marad, de a francia ihletésű Olivás Fougasse is ínycsiklandozóan kínálkozik azonnali elfogyasztásra.

c697fe3f-1099-4cd1-b838-d68a4cbb0114.jpeg

Ha valaki pedig ragaszkodna a tradíciókhoz, hát ez az ő helye, mivel van lekváros kenyér! De nem akármilyen: a kenyér már alapban mennyei, de rá a házi bazsalikomos eperlekvár mascarpone, és a friss szezonális gyümölcsök önmagukért beszélnek. Egyszóval a péksütemények Mekkája az Artizán, ugyanakkor a szendvicseiket, és a reggeli ételeiket is érdemes kipróbálni. Az meg már csak hab a tortán, hogy a reggeli kávénkat speciality kávéból készítik nekünk a szakavatott baristák. Mi is kellhet ennél több a reggelihez? Irány az Artizán a Hold utca 3.-ban!

66bdadd3-4dad-48cd-8313-347eaa0e30a0.jpeg

Cím: 1054 Budapest, Hold utca 3.

 

2. Oh My Green 

 Az energikus és élettel teli nap kezdéséhez az Oh My Green nyújtja a városban az egyik legegészségesebb lehetőséget. Szinte jövet-menet útba esik a Petőfi Sándor utca 10. szám alatt, ahol is nem akármilyen választékkal rendelkeznek. Mindazoknak, akik különféle ételérzékenységgel rendelkeznek, vagy vegetáriánus, esetleg vegán életmódot folytatnak, betérve hozzájuk szinte a Kánaánban érezhetik magukat. Főképpen a gyümölcs- és zöldségalapú ételek mellett a gabonafélékre is komolyan összpontosítanak. Azokra is gondoltak természetesen, akik húst, vagy halat fogyasztanának. Kétség nem fér hozzá, hogy még a legelvetemültebb húsevő is elcsábul smoothie-jaik láttán.

97b98978-7f90-4650-9e99-c7b21f363eb4.jpeg 

Acai-tápióka, Goji-chia, Spirulaina-granola smoothie-k amellett, hogy roppant egészségesek, adagjukat tekintve biztosak lehetünk abban, hogy jó is lakunk. Választhatunk joghurtot (gyümölcsös granola növényi joghurttal), Caprese, vagy Feketerdei sonkás szendvicset, és ha már reggel, akkor teljes kiőrlésű croissant is akár. A szendvicseket, fritattakat és quiche-t saláta kombóként is lehet kérni, ami reggelire, vagy ebédre is tökéletes teljes értékű választási opció lehet. Szomjunkat oltani is érdemes náluk, mivel kiváló turmixok, limonádék és hidegen sajtolt juice-ok sorakoznak fel a választékban. A reggeli elmaradhatatlan kelléke pedig a kávé, ami ugyancsak a minőséget képviseli: világos pörkölésű, speciality fekete arany várja a vendégeket náluk. És mivel az étterem kifejezetten az egészség zászlaját tűzte ki a hajóra, fantasztikus Zhao Zhou organikus teákkal is kezdhetjük a napot.

38514730-9ed2-40df-942c-c0293e729d63.jpeg

Cím : 1052 Budapest, Petôfi Sándor utca 10.

 

3. Á la Maison Grand

 A reggelizôhelyek  legfansybb, és egyik legfelkapottabb étterme, mely méltán szerzett magának elismerést,átköltözött a Szervita tér 3. szám alá. A hely még pazarabb és elegánsabb hangulatot nyújt, mint elődje: franciás enteriőr, kényelem és olyan életérzés vibrál benne, ami kifejezetten szuggesztív impresszióval vonzza be a vendégeket. A reggeli felhozatalban rendkívül széles skálán mozognak, kezdve az egészséges reggelitől (HealthyBreakfast), a waffel variációkig.

 d29ce586-ee8d-4db6-9836-bc9c38b21a6a.jpeg

Nyilvánvalóan benedictfronton nagyon erősek, és több variációban is kedvünkre fogyaszthatunk a reggeli étlapról. Ízelítőnek: Egg Benedict „ Á la Maison” Art (edami sajt, prosciutto cotto, toast kenyérbe sütve, posírozott tojással, hollandi mártással 1790 Ft) Cayun Benedict (cheddar sajt, házi english muffin, pirított fűszeres minikolbász, posírozott tojás, cajun-hollandi mártás 2db 2490 Ft) Érdemes átböngészni a reggeli kínálatot, mivel reggeli tálakat, különböző tojás ajánlatokat, bundás kenyér variációkat, sőt, még lecsó válogatásokat is bőséggel találunk rajta.Az édesszájúaknak pedig ajánlott az amerikai palacsinta kollekcióban elmerülni, bőven fognak találni maguknak valót.

b592c726-5799-4fe3-a286-7120acb37413.jpeg

Cím:  1051 Budapest, Szervita tér 3.

 

 

4. Meatology 

 A jelmondat mindent elmond: Slow Food Fast - tehát lassú kaja gyorsan! A minőség az ő esetükben nem kérdéses, hiszen Pataky Péter és Tibor által fémjelzett Meatology pont erről szól. A Bazilikával szemben lehorgonyzott bisztrójuk gyorsan ismert lett a városban, főként saját gyártású húsaikról és a mindenek felett álló, akkurátusan megtartott, magasra tett színvonal miatt.

5f4e173f-3217-4884-b515-51dccbb166a2.jpeg


Reggel is érdemes betérni hozzájuk, hiszen egészen biztos, hogy jól választunk. A sült Debreceni Páros Kolbász - melyet saját receptjük alapján töltenek Kaba mellett egy tanyán - kemencében sült lepénnyel, házi mustárral, csalamádéval, tormával örökzöld náluk. A Full Hungarian Breakfast Meatologysan, ami tulajdonképpen kolbász az előzőekből, bacon szalonna, idényjellegű zöldségek, grillezett újhagyma, házi mustár és a kihagyhatatlan kemencében sült lepény.
A lokáció ritmusa miatt náluk 10 órától kezdődik a früstük, viszont egészen délután kettőig simán megreggelizhetünk.
Frissen facsart narancsléből és házi szörpökből választhatunk a reggelink mellé és a Mauro speciális pörköléséből hörpinthetjük fel a cappuccinonkat.
Ha belváros és kiadós reggeli, akkor az nem lehet más, mint a Meatology!

7cff5c79-27f5-4b69-81f5-5d1253cfa09e.jpeg

Cím : 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinkszky u. 15.

 

5. Hilda 

 Hilda az a hely, ahol a jellegzetes belső tér élményt nyújtó kompozíciója és az étterem hangulatának ízlésessége sajátos, és feledhetetlen. A belváros kiemelt övezetének, a Nádor utcának gyöngyszeme, mely tematikáját tekintve a grillcsirke éttermi magaslatokba emeléséről szól, ugyanakkor hamar megtalálta a reggeliző közönségét is. Persze, ez nem véletlen, hiszen könnyed igényesség alapjaira építve a környék markáns reggeliző lehetőségét nyújtják. Náluk reggel 9 és déli 12között terülj, terülj asztalka várj a vendégeket, kezdve az omletl (1200 Ft) a Sacher virsliig, mely 100%-ban sertéshúsból készül, dijoni mustárral (1950 Ft).

6d17cd1c-3d48-4f70-8747-855f56cc8576.jpeg 

Az omletthez választhatunk különféle feltéteket, például pácolt norvég lazacot, vagy kecskesajtot aszalt paradicsommal. Továbbá az érzékenyek is megtalálják a nekik megfelelő reggelit, akár gluténmentes zsemlével. Felvértezhetjük magunkat a munkanapra Fitt kínálatukkal is: natúr joghurt, gabona, gyümölcspüré (1450 Ft), és a frissen csavart gyümölcslevekkel. Hilda, és reggeli ajánlatuk mindenkit levesz a lábáról a maga extravagáns, finomra hangolt módján.

2d95b3c4-d6df-4aca-bbf4-2537fbf077b9.jpeg

Cím :  1051 Budapest Nádor utca 5. 

 

 

6. MiniZso Bagel

 Reggeli nyitástól zárásig szofisztikált ételek, minőségi speciality kávé. Na, ez a nem mindegy! Vagy mégis? A MiniZso-ban, a Hattyú utca 7. szám alatt megkaphatjuk mindezt, sőt! A budai oldal már-már ikonikus reggeliző helye, a KicsiZso nem véletlenül került be a javasolt breakfast-olók közé, és kistestvére, a MiniZso Bagel követi példáját. Az általuk kínált minőségi gasztronómia reggelizőbe oltott reinkarnációját muszáj kipróbálni! A fő vonal a bagel, amit több variációban is megízlelhetünk: fetás, krémsajtos, uborkás csoda a klasszikus New York bagel; a choriozo-s, füstölt sonkás finomság mellett vegán padlizsánsonkás variáció is rendelkezésre áll. Persze,hozzák a formát, mivel a táblán minden nap eszméletlen különlegességek várják a vendégeket: például a kacsás lettes, vagy a füstölt marhás töltött camembertes.

 63f195e6-ef0e-4018-9829-2a6811edf210.jpeg

A reggeli fényét emeli még Ivett, a hely cukrásza: IvettCake sütik, sajttorták, tápiókapudingok, tiramisuk, chia pudingok kihagyhatatlanok. Ezek mellet nem szabad elmenni! Természetesen az italválaszték is különleges: házi szörpök, jegesteák, és csodás turmixok kínálják magukat. A hely vagányságán túl a minőség magasiskolája várja az ide betérőt, a hozzáértő és barátságos kiszolgálás pedig alapvető. Az utánozhatatlan hangulat, mely mindenkit beszippant, olyan hellyé tette őket, ahova ha már egyszer kipróbáltuk, mint a mágnes fogja visszavonzani az embert. Csodálatos ízorgia, hibátlan feeling, és valóban The Best! Aki egyszer kipróbálja, rá fog döbbenni, hogy igen, létezik még az őszinte, minőségi vendéglátás!

4b5c4f1a-9339-4ce0-9c58-6f95c0ccea9f.jpeg

Cím : 1015 Budapest, Hattyú utca 7. 

 

7. Novotel Palace Restaurant 

 Novotel Budapest Centrum Palace étterme nem csak a szálloda vendégeinek, hanem az utca emberének is kiváló reggeliző megoldást kínál. Olyan szolgáltatáscsomagot hoztak létre, ami párját ritkítja, és teljesen biztos lehet benne mindenki, hogy jó választás. Az egyedi, nívós, mégis feszengés mentes környezetben a reggeli élményszámba mehet náluk. Hogy mi vár a betérő vendégre? Egy remekbe szabott reggeli koncepció! Minden nap más és más üdvözlőitallal kedveskednek, melyet egyből az érkezésnél mosolygós felszolgáló nyújt át nekünk - lehet az forró csoki, vagy jeges tea. Újításként minden egyes vendégnek - legyen az szállóvendég, vagy utcáról betérő - a reggeli befejeztével búcsúajándék meglepetéssel kedveskednek, segítve a nap további részét. Egy hungarikumot, Túró Rudit, gabonaszeletet, Sport szeletet, almát kaphatunk ajándékba, mert úgy tartják, hogy „Vigyen el a vendég magával a városba egy kedvességet, és őrizze meg jó emlékét a szállónak.”

 6707bdd2-cfe0-40e0-865b-995e48f7e066.jpeg

Természetesen a reggeli svédasztalon minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere, ugyanakkor ezen felül olyan ételek is elérhetők, amik máshol nem. A napi meglepetés animációk is emelik a reggeliző közönség hangulatát, melyet külön pulton jelenítenek meg: mint például gofri sütés, vagy a barista kávé. Az egyik legkedveltebb a bagel készítés és a különböző zöldségek és gyümölcsök frissen préselése. Külön felszolgáló jár körbe az étteremben és kínálja a friss, illatozó péksüteményeket, így próbálva becsempészni a hagyományos pékségek hangulatát. Azon sem szabad meglepődni, ha valamelyik reggel kürtőskalács készül az orrunk előtt. Az üzemeltetőnek rendkívül fontos a környezettudatosság, és ezért nagy hangsúlyt fektet az ételhulladék csökkentésére. Különleges megoldásaival reggeli tekintetében a Novotel Budapest Centrum Palace étterme egyedi lehetőséget nyújt a városban.

1ad3fad3-90db-41ea-b474-f9a21c07fbd4.jpeg

Cím : 1088 Budapest, Rákóczi u. 43-45.

 

8. Montenegro Gurman 

 Budapest belvárosának közepén létezik egy étterem, mely teljesen populáris, mégis abszolút megkülönböztethető koncepcióval várja a vendégeket. A Montenegro Gurman Grill & Bar a Hercegprímás utca 2. szám alá elhozta nekünk a mediterráneum reggeli hangulatát. Friss és ízletes megoldások várnak náluk, és nem elhanyagolható a lokációból adódó kényelmes megközelítés sem. Hidegtál, bacon, ham & eggs és sajtos omlettalapvető reggeli megoldás, ugyanakkor olyan házi sonkát használnak, mely után más minőséget már nem is akar az ember megkóstolni.

 fccc9548-f117-43c5-873e-8a85ce043542.jpeg

A sonkás szendvics ugyanebből a sonkából készül, rukkolával és friss paradicsommal kellemesen simul a reggeli hangulatához. Az omlett pikantériája - felpezsdítve az ízeket - ugyancsak rukkolával bolondított, és ténylegesen hozza Montenegró ízeit. Érdemes bekérni náluk a reggeli hidegtálat, és mi szem-szájnak ingere, élvezhetjük a bőséges és minden szempontból kielégítő étkezést. Kiemelendő, hogy mindenhez házi készítésű lepény jár, amit frissen, „titkos, autentikus összetevő” alapján készítenek. Lehengerel. 

018ba687-5a4d-4dcd-885b-20ed7eb249df.jpeg

Cím : 1051 Budapest, Hercegprímás u. 2.

 

9. Hungarian Village -All in Delicate

A belváros bővelkedő reggeli kínálatának gyöngyszeme a Hungarian Village. Nemrégiben érkezett a Sas utca 12. szám alá, tulajdonképpen a volt Deli horgonyzott le új helyen és néven a városban. Két abszolút nyomós indokot egyből fel lehet sorolni, miért is érdemes náluk kezdeni a napot. Elsőként említendő, hogy a hely pompás, magyar autentikára felépített környezettel várja a vendégeket, mely belesimul a jelenkori elvárásokba, mégis szívet melengető a magyar vendégeknek és a turistáknak egyaránt. A másik, hogy a fenomenális bérház udvarból kialakított vendégtér tágas, kényelmes, és kifejezetten kellemes - a belváros nyüzsgésében amolyan oázis, ahol megpihenhetünk.

 17f3ab93-137b-4474-949b-d1b3732942da.jpeg

Az ételek tekintetében - hiszen reggeliről beszélünk, ami reggel 8-tól 11 óráig érhető el náluk - olyan tematikát építettek fel, ahol minden hazánkfia örömmel csemegézhet az étlapról. Ez egy olyan büfé jellegű reggeli, mely bőven a szállodai árak alatt található, de kérésre természetesen á la carte is lehet rendelni. Alapjaiban megtalálhatjuk a croiassant és a tojásos ételeket - teljesen jó áron, hiszen az omlett, vagy a rántotta 3 tojásból 990 Ft, a bacon szalonna és tojás 1390 Ft. Na de ez csak a kezdet! Fogyaszthatunk házi ropogós virslit, vegyes salátát, és akár bundás kenyeret zöld fűszeres tejföllel (1190 Ft). Mivel magyaros hely, van paraszt reggeli: hagyma, szalonna, kolbász (1690 Ft), ami már magában meggyőző, nincs is jobb ennél! Aki pedig már reggel rá akar menni a gasztro élményekre, nos, tradicionális magyar tál várja: házi kolbász, tükörtojás, kőrözött, zöldségek (1490 Ft). Amennyiben viszont ketten térünk be hozzájuk, nem kérdéses, hogy a Hungarian Village tálat kell választani. Hogy miért? Libatöpörtyű! Mangalica parasztkolbász! Csabai vastagkolbász! Tanyasi májas! Házi füstölt sonka! Kőrözött! Zöldségek, kenyér, vaj! Ez mind ott fog incselkedni nekünk! Ez ám a Hungarian Breakfast!

dd7e78f4-5429-4e40-8608-a89a4164860d.jpeg

Cím : 1051 Budapest, Sas utca 10- 12.

 

10. Molnárka

 Molnárka reggeli! Igen! Ha belépsz, hazaértél! Ennél csendesebb, otthonosabb és kellemesebb reggelizőhelyet keresve sem találhat senki a városban! A hangulatot nem csak a meleg színek, az örökké mosolygós személyzet, és a tulajdonos véget nem érő kedvessége adja, hanem ételeik és italaik választéka.

 61db6671-31b2-41d0-8af7-f6f96096e5e3.jpeg

A háziasan és abszolút frissen készített sütemények mellett kézműves szendvicsek színeskednek a pult üvegén át, s teljesen elfelejtjük, hogy még reggel van. A friss kávé illata megérinti ébredő testünket, és a Molnárka világa kellemes ébredés a lelkünknek. A rántotta és a ropogós vajas kifli, a konvenciókon átívelő vendéglátás és a beletett energia mind várja a betérő vendégeket.

02420ffc-fd39-4b63-bab0-aa2efae2a699.jpeg

Cím: 1056 Budapest, Molnár utca 4. 

 

Bonus tipp:  Két Szerecsen 

 A Két Szerecsen Bisztró és Kávéház már hosszú évek óta áll a vendégek szolgálatában. Azon helyek egyike, mely állandó magas minőségével kivívta, hogy törzsvendégeik nagy számban, és rendszeresen fogyasztanak náluk. Céljuk már régóta az, hogy a rohanó világban egy olyan hely legyenek, ahol az emberek közösségi életet élnek, akár a reggeli alatt is. Persze a lokáció adta lehetőség (Nagymező u.14.), mely a turizmus fókuszában lévő városrészt jelenti, nagyban befolyásolja a reggeli kínálatukat. A széles, és mindenre kiterjedő választékkal igazából mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb megoldást, és a legjobban megkívánt falatokat.

84e77a15-86d9-4d34-ac7a-e10b120d2db2.jpeg 

A különféle nemzeti reggelifajták mind megtalálhatók náluk: osztrák, angol, francia és magyaros reggelik szerepelnek a választékban. A sikerük egyik oka a minőség. A lekvár kézműves, melyben gyümölcsdarabok finomkodnak. A croiassant egyenesen Franciaországból jön (450 Ft) - nagyon finom, könnyed, kicsit vajas, olvadós. A kolbász és a sonka ugyancsak kézműves mangalica termék. És ha a magyaros reggelit választjuk, készüljünk fel az igazán házias ízekre, megspékelve egy jó kőrözöttel. A klasszikus tükörtojásos reggelihez (2 tojásból) jó kis ropogós bacon jár (890 Ft), omlettek terén pedig a kecskesajtos, spenótos kifejezetten kipróbálandó. A kávéikra is odafigyelnek, amit nem is bizonyít jobban más, mint hogy saját blend-jük, saját kávéjuk van a speciality vonalról, mely garantálja az állandó és magas minőséget. Teák frontján a friss menta teát ajánljuk. Ugyanakkor természetesen limonádét, frissen facsart gyümölcslevet is fogyaszthatunk.

a4114725-1f14-4a5d-9c46-9b50c791e2af.jpeg

Cím : 1065 Budapest, Nagymezô u. 14. 

süti beállítások módosítása