GastroGangster

GastroGangster

Top 6 brunch Budapesten

2020. február 01. - opmah

Itthon is egyre nagyobb teret hódítanak a reggelik és brunchok. Végigjártunk párat és a legjobbakat elhoztuk nektek, legyen az villás reggeli vagy éppen egy gyors laza croissant és capuccino. Ez a hat hely mindegyikre megoldás. 

 

1. Vesta Bistro

 01e34674-3bf6-43b5-9f00-b115afa2eb9c.jpeg

A Vesta Bistro a belvárosban, a Parlament tőszomszédságában helyezkedik el, de mégis nyugodt helyen. Amióta a Bistro nyitva áll a Falk Miksa utcában, azóta egyre többen látogatják a környékről, hogy beüljenek egy finom reggelire. De nem csak nekünk, helyieknek készülnek ínycsiklandó fogásokkal, hanem a turisták is belekóstolhatnak egy igazi ízes magyar reggelibe. Aki csak egy laza, gyors reggelit enne, az kérhet croissant kávéval, aki viszont valami kiadósabbra vágyik, az kipróbálhatja a házi mangalica kolbász lángossal . Emellett természetesen a tojásételeket is megtaláljuk az étlapon. A Vesta Bistróban a téli hidegekben is ízléses környezetben reggelizhetünk, és ahogy jön a jó idő, irány a terasz! Nincs is annál jobb egy szimpla hétköznap reggelen!

Vesta Bistro címe: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 10.

 

2. Montenegro Gurman Grill & Wine Bar

685be5c0-f9be-40a9-b0a0-78b219516065.jpeg

A Montenegrói Gurman egy tradicionális étterem. Ízvilágával, hangulatával és vendégszeretetével igazi mediterrán érzést kínál vendégei számára. A frissen készült grill ételek illata és az idevarázsolt montenegrói miliő pedig a tengerparti nyaralások hangulatát idézik. Tradicionális ételeket Szerbia és Montenegróból érkezett szakácsok és pékek eredeti recept alapján készítik, ezáltal biztosítva a délkelet-európai konyha autentikusságát és sokszínűségét. A Pljeskavicát, Csevapcsicsát, Ustipákot színtiszta borjúhúsból készítik, a lepényt pedig saját kezükkel gyúrják és helyben, kemencében sütik.Nem csak a délkelet-európai konyha ízének szerelmesei, de az igényes gyorsételeket keresők számára is ideális hely a Montenegrói Gurman.

Montenergo Gurman címe: 1051 Budapest, Hercegprímás u. 2.

 

3. A la Maison Budapest 

88e5d78f-c93d-4670-a505-ff65519f64ba.jpeg

Az A la Maison Grand a Szervita téren található, központi elhelyezkedéssel. Az étterem letisztult belsôt kapott amit a tulajdonos álmodott meg, picit olyan hatást kelt mintha egy szállodában lennénk. Ez a hely a reggelikrôl és a brunchokról,igazán ismert. Reggelizni lehet itt benedikt tojást vagy waffeleket de akár French toastot is, tulajdonképpen egész nap reggelizhetünk. Amit még fontos megemlítenem, hogy, reggel 8 órától délután 17:30-ig tudunk reggelizni, ebédelni pedig 12:00 órától lehet szintén 17:30-ig. Asztalt a reggelihez mindig foglaljunk, és fontos, különben nem biztos, hogy ennek az élmémynek részesei lehetünk!

A la Maison Budapest címe: Budapest Szervita tér

 

4. KicsiZso reggeliző és kávézó:

236b1c5e-6791-4c70-8dd6-12b03181efb1.jpeg

Mondhatnám nem eltúlozva, hagy ez a hely manapság a reggelizők egy királya, köszönhető ez KicsiZsonak. Aki itt reggelizik, és bele kóstol ebbe a hangulatba, meg az ételekbe, akkor garantáltan visszavágyik. Finom háziasak a reggelik, olyan mintha anyú csinálta volna sok szeretettel, és az adag is pont megfelelő! A kávét külön szeretném kiemelni, reggeli után kell egyet inni, mert a kávé is nagyon finom, és a Barista egy igazi remekművét kaphatjuk készhez. Egy jó tanácsot tudok adni mindenkinek, hogy törzsvendéggé kell itt válni! Abszolút ajánlott hely! Egy jó tanács, a szabad helyek felől érdeklődjenek és próbáljátok úgy jönni, hogy Zsolti itt legyen.

KicsiZso Reggelíző és Kávézó címe: Budapest, Frankel Leó u. 11.

 

5. Brunch Bistro Budapest

783716df-3614-4561-b423-e68af068e46f.jpeg


Ha belváros és brunch- mert éppen késôn keltünk, vagy sokáig tratott az este- akkor mindenképpen jó választás a Brunch Bistro! Itt igazi brunch hangulat van, hiszen későn reggelizni mindenki szeret! Van minden mi szem, szájnak ingere, brunch fôétel, brunch desszert , és brunch ital! Aki a klasszikusra szavaz ehet magyaros rántottát vagy éppen granolát joghurttal, de ha egy kis kényeztetésre vágyunk akkor Avokádó toast, vagy bundáskenyér is akad a konyhán. Hol szeretnénk elfogyasztani a reggelinket, pedig csak rajtunk áll, hogy bent a bitsróban vagy kint a teraszon. Tehát nincs is más dolgotok, mint ha erre jártok, akkor teszteljétek.

Brunch Bistro címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 19/b.

 

6. Bite Bakery 

2af5fb84-266b-46be-9bbb-034921f895ab.jpeg


Mindegy milyen napszak a BITE mindig tartogat számunkra valami örületesen finomat. Immáron három helyen találkozhatunk velük, ebbôl a legújabb az Oktogon téren ami nem rég nyilt. Kellett ide ez a bolt, mert vártuk mind emberek az esôt. Mivel franchise üzletrôl beszélünk, így mindegyik helyen ugyanazon finomságokkal tudunk találkozni, a hét bármely napján. Alapba a perecekkel indultak, amit helyben készítettek el, szóval nincs titok, indenki nézheti it is fog venni, majd enni. Azóta a perec legendává lett, és nem is lenne a BITE a legendás már, már ikonikus finomságok nélkül. Ide kell még sorolnom ami az egyik agy kedvencem a tekersz, kakaós vagy éppen fahéjas, ezekkel bármikor le lehet venni a lábamról szerintem. De már vannak hot dogok is, itt kiemelném ebbôl is a cserkész változatot. De ez a hely olyan mint Jancsi és Juliska álma, szerintem ha ide betévednének simán nem tudnák elhagyni a helyet.

Bite Bakery címek: Budapest, Király utca, Teréz krt. Oktogon

süti beállítások módosítása