GastroGangster

Újra börtönbe került Ambrus Attila

2019. április 12. - opmah


A Viszkis rabló 2012 januárjában szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből, és most újra rács mögé került. Ezúttal azonban 12 év helyett csak 1 órát töltött a hűvösön, ugyanis barátai segítségével gyorsan sikerült kiszabadulnia.

Jóideje csak olyan helyekre hajlandó önszántából bemenni Ambrus Attila, ahol belülről is van kilincs. A Viszkis 2012-es szabadulása óta most először járt újra börtönben: a budapesti Neverland egyik legjobb tematikus szabadulószobáját próbálta ki két barátjával.

f5d2f561-e60d-4db8-ab23-08a43d86203a.jpeg

"Életem jelentős részét börtönben töltöttem, januárban volt hét éve, hogy kint vagyok. Igyekszem kerülni a bajt, nem szerettem volna újra rács mögé kerülni, de így egy rövid időre mégis bevonultam. Kicsit tartottam tőle, hogy milyen élmény lesz, de nagyon jól éreztük magukat, kevesebb mint egy óra alatt meg tudtunk oldani minden feladatot, és ki tudtunk szabadulni" - mondta Ambrus Attila, aki azt vallja, hogy pénzzel mindig le lehet fizetni az őröket, de itt nem kellett: az együttműködésre és a logikára volt a legnagyobb szükségük a résztvevőknek.

A Viszkis a börtönös szabadulószoba kipróbálása után azt mondta, hogy a játék a Gyorskocsi utcai fogdából való "kisétálását" juttatta eszébe.

942d1528-46dc-43cf-8000-2449457ed0ad.jpeg


"Egyedül én tudtam onnan meglépni, és ez csak a jó megfigyelőképességemnek köszönhető. Volt egy hónapom, hogy felkészüljek rá. Kihasználtam sok hibájukat: nagyon kevés rendőr dolgozott abban az időben, rossz volt a technika és sok holtpontja volt a kamerás megfigyelőrendszernek. Azóta átalakították a börtönt, ez így már nem működne, de a szabadulószobában jó hasznát veszem a képességeimnek" - mesélte Ambrus.

A manapság kerámiákkal foglalkozó egykori bankrabló a börtönös kaland után kipróbálta Budapest legtitokzatosabb szobáját is. A Neverland olyan Bunnahabhain Whiskey-t kínál a VIP-szobában, amit csak ott lehet venni az országban és csak 306 darabot gyártottak a világon belőle.

9bf3ee31-e3a7-4043-8607-21f48491df6a.jpeg

"Hagyománytisztelő vagyok: bankba már nem járok, de szeretem a whiskey-t, úgyhogy nagyon örültem a kóstolónak. Mostanában egyébként csak módjával iszom, főleg mert hamarosan visszakapom a jogosítványomat, úgyhogy már muszáj lesz megállnom a rendőröknek" - tette hozzá viccesen Ambrus Attila.

Már mobilappal is eladhatod az autódat

Áprilisban elindult az autotveszek.hu mobilkészülékekre fejlesztett applikációja. Magyarország első közösségi autókereskedőjének alkalmazásával három perc alatt feladható egy hirdetés a fotók elkészítésétől a gépjármű adatainak megadásáig, ráadásul a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel tud kommunikálni egymással az eladó és a vevő, nem kell telefonhívással bajlódniuk.

46cc9d2b-be93-463f-8df4-ebc63c2b5015.jpeg

2019. áprilisától elérhető az új „AutótVeszek app”, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból Androidos, valamint az Apple App Store-ból iOS rendszerű készülékekre is. Ez az első olyan magyar autókereskedő alkalmazás, amelyen keresztül mobiltelefonról is feladhatóak a hirdetések. A gépjármű adásvétel így szinte teljesen online történhet: csak a szerződéskötés miatt kell személyesen találkozniuk a vevőknek.

Az új mobilapp a tavaly októberben indult autotveszek.hu közösségi autókereskedő weboldal új fejlesztése, és a klasszikus verzió minden szolgáltatása elérhető rajta. A jövőbelátó honlap nagy előnye, hogy jelentősen meggyorsítja a hirdetésfeladást. Mindez a könnyű kezelőfelület mellett az egyedi keresőmotornak köszönhető, amelybe egy komoly nemzetközi adatbázist építettek be gyári adatokkal.

b438be5d-71c4-469f-8f39-b79314a7c7a3.png

Az autotveszek.hu-n bárki értékelheti az eladókat, és kommentben indokolhatja meg a döntését. Az oldal másik különlegessége, hogy ha egy vevőjelölt szeretné felvenni a kapcsolatot az általa kiszemelt gépkocsi tulajdonosával, akkor a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel tudnak egymással kommunikálni valós időben, nem kell telefonhívással bajlódniuk.

ee56bd79-8ba8-46f8-98c5-be472f34edcc.png


A weboldalon és az appban eladókat és #hashtageket is követhetünk, az üzenetekről és az új autókról pedig az alkalmazáson kaphatunk értesítéseket. Persze van szabad szavas kereső is: ha a vevőjelöltnek nincs annyira egzakt elképzelése, akkor többféle autót kap eredményül, amely az ízlésének adott esetben megfelelhet.

Egy magánszemély kettő hirdetést futtathat egyszerre ingyenesen, de nem kell fizetniük a fotónagyításokért és olyan funkciók használatáért, amiért más helyeken pénzt kérnek.

Jövőre négy koncert is lesz a Balaton közepén

Az óriási sikerre való tekintettel 2019-ben már négy kompkoncerttel várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton szervezői. A WOW Hungary kompkoncerteken fellép majd a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi és Majka is. Jegyek már kaphatók.

 4fb8e5e9-a167-4eea-8477-b7ecac04870a.png


A MOL Nagyon Balaton hat évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a Balaton Régió megítélését az idelátogató hazai és külföldi turisták számára. Az évek során a MOL Nagyon Balaton egyfajta védjeggyé nőtte ki magát, a neve alá tartozó rendezvények esetében az érdeklődők biztosak lehetnek benne, hogy értékes, minőségi programok közül választhatnak.

66a4d45f-8709-4970-a757-d2c7795d5dfe.png


Így van ez a MOL Nagyon Balaton egyik legkülönlegesebb programjával, az óriási népszerűségnek örvendő kompkoncertekkel is. A Balaton két oldaláról, Tihanyból és Szántódról induló két komp a tó közepén összekapcsolódik, és helyet ad a nyár legkülönlegesebb hangulatú koncertjeinek. A VOLT Produkció szervezésében megvalósuló kompkoncerteken számos hazai és világsztár lépett már fel, köztük a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Kiscsillag és a Stereo MC’s is. 2018-ban mind három kompkoncert teltházzal futott, így nem csoda, hogy a szervezők úgy döntöttek, 2019-ben már négy alkalommal rendezik meg a népszerű koncerteket. Ráadásul mind a négy eseményen igazi hazai kedvencek lépnek majd a WOW Hungary kompok színpadára: május 24-én a tavalyi STRAND Fesztiválon 15. születésnapját ünneplő Punnany Massif, június 7-én elvarázsol a Quimby, június 21-én a csodálatos hangú énekesnő, Rúzsa Magdi, és a szeptember 7-én az ózdi rapper, Majka. Jegyek már kaphatók, tökéletes ajándék lehet a fa alá!

 073145c6-6865-4b83-b541-05ce6698786f.jpeg

További információ és jegyek: molnagyonbalaton.hu

Megérkezett a VOLT aftermovie

Mindenütt jó, de legjobb Sopron, mi több, a Telekom VOLT fesztivál, aminek legjobb pillanatait zanzásította a fesztivál aftermovie-ja. 

 8573f8a7-f51b-4d7e-8d5c-2878d593d056.jpeg

Az Iron Maiden, a Depeche Mode, a Limp Bizkit és további majd’ 500 program mintegy 152.000 látogatót vonzott Magyarország egyik legnagyobb turisztikai attrakciójára, a Telekom VOLT Fesztiválra 2018-ban. A most megjelent videó a fesztivált sűríti 4 percbe, amennyire ez egyáltalán lehetséges, és ha alaposan figyeljük, talán saját magunkat is felfedezhetjük a filmben. A szervezők már a jövő évi VOLTon dolgoznak, hamarosan érkezik az első csomag, benne külföldi headlinerekkel és az is kiderül nemsokára, milyen „fesztiválshow”-t tervez a Telekom VOLT fesztivál 2019-ben

 

Ed Sheeran a leggazdagabb

Ed Sheeran ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is. A Perfect énekesének cége tavaly 27 millió font nyereséggel zárt és a művész több adót fizet, mint a Facebook – írja a The Sun online oldala. A nagy bevétel ellenére Ed szerint a pénzt minden rossznak a gyökere, fontosabbnak tartja a barátságot és a családot.

 6d9e452c-8c69-4b2b-afa2-661220c9427d.jpeg

A jövőre a Szigeten is fellépő Ed Sheeran naponta 75.000, tavaly összesen 27 millió fontot –átszámolva 9.963.000.000 forintot – keresett, ezzel a világ szóló előadói közt immár ő a leggazdagabb. Igaz adózik is rendesen, az énekes-dalszerző több mint 5 millió fontnyi adót fizetett be az Egyesült Királyságban, ami több, mint a Facebook adója volt 2015-ben és 2016-ban. A hatalmas profit ellenére Sheeran önmagának mindössze valamivel több, mint 8 ezer fontot, mintegy 3 millió forintot vett ki, a többi maradt a bankban. Az énekes számára nincs sok értéke a pénznek „Ahogy jön, úgy megy” – mondja. „Nagyobb érték számomra a barátaim és a családom” – teszi hozzá. A zenész nagyon sok pénzt fordít jótékony célra, nagy összeggel támogatja például a lakóhelye közeli gyermekkórházat. „Nekem van elég, hogy kényelmesen éljek, a többi megy, hogy az embereket segítse” – mondja Sheeran, aki jövőre a Sziget Nagyszínpadán lép fel augusztus 7-én, amire a jegyek nagy része már elkelt. „Van még jegy, de napijegyből már csak párezret tudunk kiadni az első napra” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, „miután aznapra a különböző – 3, 5 és 7 napos – bérletekkel is be lehet jönni” – tette hozzá, előre vetítve, hogy a hónap végén újabb nagy neveket jelentenek be.

6a3026b9-c63d-44d7-ace3-6fdf0e4f547f.jpeg

Mi köti össze a kínaiakat, Al Caponét és Vilmos herceget?

Pattogó tűz a kandallóban, halk Csajkovszkij, ritka szivar az asztalon vagy fiatal hipszterekkel teli belvárosi bár egy nyüzsgő szombat éjszakán? Manapság mindkét képnek elengedhetetlen kelléke egy pohár prémium whisky. De milyen utat járt be az élet vizének is nevezett gabonapárlat, míg a világ összes sarkát meghódította?

 

Már a kínaiak is…

Feltételezések szerint már a kínaiak is ismerték a lepárlás művészetét, amit főleg parfüm előállítására használtak, de a rizsből készült tömény italt sem vetették meg. Az alkoholgyártás fortélyait minden valamirevaló ókori kultúra bevetette, a nemes tudomány Alexandriától a Nagy-Britannia területén élő szerzetesekig mindenhol követőkre talált.

 b46ad0ac-d73d-4034-9108-73cc7c579602.jpeg

Himlő ellen egy pohár

Az elsősorban szerzetesek által előállított uisge beatha-t, vagyis az élet vizét a középkori Írországban és Skóciában általános gyógyszerként tartották számon. A korabeli hiedelem szerint egy-egy pohár arany nedű a különböző bélpanaszokra vagy akár a himlőre is ízletes enyhülést hozott. Az első írásos bizonyítékot a whisky főzésére IV. Jakab skót király szolgáltatta, aki 1494-ben nyolc hordó malátát utalt ki egy szerzetesrend részére, közel 1500 palacknyi élet vize előállításának reményében.

90816f85-0cb4-4703-9239-e40b4b100a99.jpeg
 

Élet a szesztilalom alatt

Angliában és Skóciában a magas whiskyadók már a 18. században illegalitásba kényszerítették az addigra a lakosság által is előszeretettel üzemeltetett lepárlókat, a legismertebb, az ital kedvelőit sújtó sötét korszak azonban az 1920-ban az Egyesült Államokat megrázó szesztilalom bevezetésével kezdődött. A Volstead-törvény több mint egy évtizeden keresztül tiltotta alkoholos italok gyártását és kereskedelmét, ami kiváló alapot nyújtott a csempészet felvirágzásának. A legnépszerűbb illegálisan fogyasztott italnak Alphonse Gabriel Capone kedvence számított, akinek a szervezett bűnözés megteremtése mellett a whisky népszerűsítését is köszönhetjük.

 de0b37d5-f961-4c54-8313-3144f0fb14a1.jpeg

Az alvilágból cambridge-i kezekbe

A sötét időket sikeresen átvészelve, ma több mint száz lepárlóüzem működik az arany ital fogadott otthonában, Skóciában. A cambridge-i hercegi pár, vagyis Vilmos és Katalin köztudottan rajong a skót whiskyért: az ország kedvenc márkája, a The Famous Grouse felújított üzemének megnyitójára személyesen is ellátogattak. Az 1775-ben megnyílt Glenturret Szeszfőzde évi több mint 120 000 látogatót avat be nemzeti kincsük születésének rejtelmeibe.

4. Sóletfesztivál

Ismét a sóleté és a zsidó hagyományoké volt a főszerep augusztus utolsó vasárnapján, Budapest belvárosában. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) a Kazinczy utcában rendezte meg egésznapos, kóser gasztroeseményét: a 4. Sóletfesztivált. Az elmúlt évekhez hasonlóan nagy volt az érdeklődés, közel 6000 sóletet fogyasztottak el a látogatók. Az idén először megrendezett közönségszavazáson a legnagyobb sikert az izraeli sólet aratta.

103f11ac-a765-4e6f-a2a9-eac65942e0fc.jpeg

Minden stand előtt sorok fogadták azokat, akik csak dél körül látogattak el a Kazinczy utcába. A rutinos sóletfesztiválozókmár a 11 órás nyitásra megjelentek, hogy jelentősebb várakozás nélkül tudják megkóstolni az idei, kóser előírások szerint készült sóletkülönlegességeket. Aki kicsit könnyedebb ételre vágyott, a sóletek helyett különleges közel-keleti saláták, valamint a Semes pékség kóser süteményei közül válogathatott.

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a Sóletfesztivál nemcsak gasztronómiai élményt szeretne nyújtani, hanem a találkozások lehetőségét is. Ahogy a Talmud, a zsidó bölcselet legfontosabb műve mondja - az evés-ivás összehoz. Természetesen a sóletre is érvényes, hogy összehozza az embereket, a fesztiválon számos asztal mellett lehetett közösen étkezni, beszélgetni.

a092c0ef-b106-459d-8a8d-9544d4504dfd.jpeg

Az idei fesztiválon izraeli mesterséf irányításával készültek a sóletek. A tradicionális zsidó ételt a világ szinte minden táján ismerik, de mindenhol kicsit másképp készítik, alkalmazkodva a helyi szokásokhoz, ízvilághoz. Az idei fesztiválon négy országból származó, eredeti recept alapján készült sóletet lehetett megkóstolni: a karamellizált cukorral készült izraeli sóletet, az édesburgonyával készült marokkói változatot (melyet a vegetáriánusok is fogyaszthattak), a füstölt libacombbal és sok babbal készült magyar sóletet, valamint a hazánkban ismert sólettől talán a legtávolabb álló iraki változatot, amely csirekhúst és paradicsomot is tartalmazott, és bab helyett rizzsel készült.

1e8b9cd4-2c68-40c2-8931-6d5801c4e406.jpeg

Idén először a közönség szavazhatott a kedvencéről, a szavazók között két értékes nyereményt sorsoltak ki a nap végén. A közönségdíjas sóletet Wossala Rozina, a Bestia étterem tulajdonosa hirdette ki. A Konyahfőnök című műsor zsűritagja korábban maga is megmutatta, hogyan lehet „finedining”-módon tálalni a sóletet.  

A fesztiválra látogatók közül legtöbben a marhahússal, burgonyával és karamellizált cukorral készült izraeli sóletre adták le a voksukat, míg Wossala Rozina személyes kedvence a marokkói sólet volt, amely szintén sok szavazatot kapott a közönségtől.

09c5efe5-0704-47f2-b201-86975bf95f62.jpeg

A sóletkülönlegességek mellett zenei programokkal is várták az érdeklődőket. A megnyitót követően a színpadon az Iszkrizenekar szórakoztatta a gyermekeket, majd klezmer zene szólt a Sabbathsong és a Klezmerész zenekarok jóvoltából. Nagy érdeklődés kísérte Köves Slomó és Katz Dávid népszerű Kérdezd a rabbit műsorát, melynek élő különkiadását a jelenlévők is követhették, így ez alkalommal nemcsak online, hanem a helyszínen is lehetett kérdezni. Az este sztárfellépői Oláh Gergő, majd a jazz zene kedvelői körében népszerű Nigun együttes voltak, velük zárult a 4. Sóletfesztivál programja.  

22. Vegetáriánus fesztivál

6705548d-67dc-454a-84e0-087d46502441.jpeg

2018. szeptember 8-9.

Előadások az egészséges életmódról, főzőbemutatók, természetgyógyászati konzultációk, gyermekjátszó, jóga, Zumba és még sok egyéb program.

Táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs foglalkozásokat, valamint vegán ételkóstolókat, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak!

A rendezvényen szó lesz a vegán életmódról, mit tehetnek a cukorbetegek önmagukért,  orvosok beszélnek a jól összeállított vegán étrend jótékony hatásairól .

c137c07c-12c3-40bf-b5db-e0bf95b2f95b.jpeg

A Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra is, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.

A fesztivál több zenei és tánc-programot is kínál, s amíg a szülők főznek, meditálnak, vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

Nyitva: 10-18 óra között

 

A 10 legtutibb Brunch Budapesten


 

1. A la Maison Grand

ed20f086-575a-46bd-b5b7-f52fbac717c5.jpeg

Az A la Maison Grand a reggelik és brunchok koronázatlan királynôje, ahol egyik nap sem olyan mint a másik! A Maisonnak jót tett a frissülés és a lokáció váltás, mert itt a Szervita téren tudott teljesen kibontakozni és önálló utat bejárni. Megváltozott és letisztult belsôt kapott amit a tulajdonos álmodott meg. Azt hiszem az emberek ide feltöltôdni járnak és inspirálódni, hiszen találkozhatunk a Maisonban a beauty bloggeretôl a Gasztró bloggeren át még nagyon sok turistával is, de mindenkinél egy ami számit az élmény. Mert itt tényleg élmény számba megy a benedikt tojás, a waffelek, és a French toast. Néha olyan mintha egy forgatáson lennék, mindenki beszélget, a pincérek tudják a szerepüket, és egy koreográfia szerint csinálnak mindent, profik! Amit még fontos megemlítenem, hogy, reggel 8 órától délután 17:30-ig tudunk reggelizni, ebédelni pedig 12:00 órától lehet szintén 17:30-ig. Asztalt a reggelihez mindig foglaljunk, és fontos, különben nem biztos, hogy ennek az élmémynek részesei lehetünk! 

ba38675d-a6c8-46cd-ba24-efeb02767a7a.jpeg

Cím: Budapest, Szervita tér 3

FB: https://www.facebook.com/alamaisonbudapest

 

 

2. Artizán Budapest

d41ed8eb-4034-4eef-94d5-2965a2fc254b.jpeg

Az Artizán kézműves pékséget Fekete Gergő nyitotta meg 2015 júliusában. Az immáron  3 éves üzlet azóta Magyarország egyik legnépszerűbb pékségévé nőtte ki magát. Az elmúlt években rengeteg hazai díjat is nyertek kovászos kenyereikkel, péksüteményeikkel.  Az egyikük voltak azoknak a pékségeknek akik Magyarország eddigi egyik legnagyobb kulináris rendezvényén a Michellin gálán a pékárut biztosították a nagyérdeműnek.  Mindemellett nem mellesleg, hogy Széll Tamásnak is Ők szállítják a finomabbnál finomabb adalékanyagmentes kenyereket. Kiváló helyszín reggelizéshez vagy délutáni kávé vagy házi jellegű sütemények elfogyasztására is. Az Artizán segítőkész és mosolygós profi személyzete is említésre méltó, a vendég már a küszöbön átlépve érezheti a hely pozitív energiáit és vidám hangulatát. Gergőék a mennyiség helyett mindenben a minőségre fókuszálnak, így mindenképp érdemes félretetetni, vagy korábban érkezni a kompromisszum mentes kézműves pékáruért.

b29f322a-b56f-4aec-b7e4-bf9744ab4be4.jpeg

 Cím: Budapest, Hold utca 3.

FB: https://www.facebook.com/artizanbudapest/

 

3. Most Kortárs Bisztró 

00640977-342c-4d95-b745-cf3ab203845a.jpeg

Ha belváros és brunch- mert éppen késôn keltünk, vagy sokáig tratott az este- akkor mindenképpen jó választás a Most! Itt igazi brunch hangulat van, ha úgy akarom, az újságban egy külön rész is foglalkozik a Brunchokkal! Van minden mi szem, szájnak ingere, brunch fôétel, brunch desszert , és brunch ital! Aki a klasszikusra szavaz ehet magyaros rántottát vagy éppen müzlit, de ha egy kis kényeztetésre vágyunk akkor Francia pirítos, vagy túrótorta is akad a konyhán. A bisztrón belül pedig szintén több lehetôség közül lehet választani, ami vagy a terasz vagy éppen a belsô udvar. Tehát nincs is más dolgotok, mint ha erre jártok, akkor teszteljétek. 

21ee22ea-2197-46cc-8432-96421959339b.jpeg

Cím: Budapest, Zichy Jenô utca 17. 

FB: https://www.facebook.com/mostbisztro

 

4. Lángosh

01dca20d-ee7a-49d4-aa51-1fcc5590b859.jpeg

A Lángosh a két üzletével a legjobb lokációba Gozsdu udvar és a Bazilika tövében, mondhatom azt mindenki kedvence! Igen Langosh nem elírás, hanem gondoltak a turistákra is, akik így teljesen jól tudják értelmezni ezt az ételt, és kimondható nekik is. Amúgy jóesetben, hol ehetünk lángost, piacon strandon, fesztiválokon és egyéb ilyen megmozdulásokon. Viszont most a lángos itt van a belvárosban egész nap, szóval ez a lángoskedvelôk mekkája szerintem. Itt az alap és a standard ízeken kívül egy csomó extra ízeket is megkóstolhatsz mint édes vagy sós, azaz kolbászos vagy éppen lekváros is lehet, fontos még, hogy burgonyás lángosról beszelünk, ahogy otthon is készítettük. Járnak ide az öltönyösökön át a gyerekekig és a turisták, is és mindenkit egy cél vezérel gyerekkorunk íze, újra a szánkba legyen. Itt tényleg mindig ehetsz, de a legjobb ha itt kezded a napot és itt is fejezed be, hidd el az álmod jó lesz!

8e7e717b-11c7-4805-8051-caf3fdf92a8f.jpeg

 Cím: Budapest Király utca 13.

          Budapest, Zrínyi utca 14. 

FB: https://www.facebook.com/langoshgozsdu

 

5. Bite bakery cafe 

243adae3-cf2a-4284-a6cc-c2a41092d9a2.jpeg

Mindegy milyen napszak a BITE mindig tartogat számunkra valami örületesen finomat. Immáron három helyen találkozhatunk velük, ebbôl a legújabb az Oktogon téren ami nem rég nyilt. Kellett ide ez a bolt, mert vártuk mind emberek az esôt. Mivel franchise üzletrôl beszélünk, így mindegyik helyen ugyanazon finomságokkal tudunk találkozni, a hét bármely napján. Alapba a perecekkel indultak, amit helyben készítettek el, szóval nincs titok,  indenki nézheti it is fog venni, majd enni. Azóta a perec legendává lett, és nem is lenne a BITE a legendás már, már ikonikus finomságok nélkül. Ide kell még sorolnom ami az egyik agy kedvencem a tekersz, kakaós vagy éppen fahéjas, ezekkel bármikor le lehet venni a lábamról szerintem. De már vannak hot dogok is, itt kiemelném ebbôl is a cserkész változatot. De ez a hely olyan mint Jancsi és Juliska álma, szerintem ha ide betévednének simán nem tudnák elhagyni a helyet. 

5900aa22-e726-43df-8a20-fb43d7fe70e7.jpeg

Cím: 1. Budapest, Teréz krt. 62.

         2. Budapest, Király utca 59.

         3. Budapest, Oktogon tér 4.

FB: https://www.facebook.com/bitebakerycafe/?ref=br_rs

 

6. Helyszin 

3be650de-155f-4fb9-a694-05c7254c9b4d.jpeg

A Helyszín mint olyan egy igazi szerelemgyerek ahol a régi álmok és célok kibontakoztak. Mint olyan, a tulajdonos ennek megfelelôen is áll hozzá, és abszolút kiérzôdik, hogy szeretetbôl és szívbôl csinálja. A belsô kialakítás az Ô és a társa ötleteit és keze munkáját tükrözik, ami egy letisztult, fa design hajazva az újhullámos és reggelizôhelyek hangulatára. De ez elmondható az étel és italválasztékról egyaránt, egyedi kávéválasztás, finom szendvicsek, croissant vagy éppen a tojásos baconos goffri. A hangulat fokozásáról pedig a kint elhelyezett Piaggo is gondoskodik, tehát ha éppen kedvünk úgy kivánja nyugodtan dobjuk le magunkat rá. 

d020f919-f16c-4546-a6eb-8b14ab2a43e0.jpeg

Cím: Budapest, Wesselényi utca 35. 

FB: https://www.facebook.com/helyszinbp/

 

7. Montenegro gurman grill & wine bar 

9848231c-e179-4d11-9c9c-763f8aea2618.jpeg

Brunchok tekintetében azért kiemelkedô a Montenegro mert, egy teljesen más választékot kinálnak, mint a többiek! Szerintem ezen a területen ha mindent egybevetünk akkor számomra ôk a kakuktojás, mert érdekes extra ízeket kínálnak, vagy ha egy standard ételhez nyúlnak, azt is egy picit átdolgozzák, és az emberrel olyan történik, mint Alizal csodaországban! Látja, érzi, hogy mi az de amikor megkóstolja, Na akkor van a varázslat, és elindul az ízvasút. Szeretek hozzájuk mindig betérni, és szinte nincs olyan napszak, idôpont amikor ne tudnánk enni valami ütöset. Ki kell emelnem a személyzetet, amit szinte nem is értek, hogy mindig mosolygank, mindig vidámak, és nagyon értik a dolgukat. Ételek tekintetében szinte vakon rábízhatjuk magunkat, mert segítenek nekünk. 

7224c417-1b8c-4b52-8227-e4826ea6e79f.jpeg

 Cím: Budapest, Hercegprímás utca 2.

FB: https://www.facebook.com/Montenegro-Gurman-Grill-Wine-Bar-339727526411543/?ref=br_rs

 

8. Apropó

da5e9256-31a1-4f3d-9988-5cd5cd30f5ad.jpeg

Fejedelmi Brunch a Király utcában A reggeli kétségtelenül a nap legfontosabb étkezése, aminek illik megadni a módját. Ahogy a mondás is tartja: „Reggelizz úgy, mint a királyok”. Erre a Király utcai Apropó bisztróban minden lehetőségünk meg is van. A bulinegyed nyüzsgő utcájában a délelőtti órákban a nyugodt, ízletes és hosszúra nyújtott reggelik veszik át a főszerepet. A kiváló minőségű kávék és a frissen facsart gyümölcslevek mellett a menülapon többek között olyan jól átgondolt és megvalósított reggelicsodák is megtalálhatóak mint a töltött bundáskenyér, a friss crosissant-nal tálalt brunch specialitások, a legkülönbözőbb tojásreggelik, vagy a roppanós bécsi virsli. Gyere el te is az Apropóba, trónolj a Király utcára nyíló ablakban elhelyezett két ikonikus fotel egyikében és élvezd az étterem nyújtotta kényelmet és hangulatot!

b17200af-fd40-4346-ba09-2fc82511edb2.jpeg
 

Apropó Bistro

1077 Budapest, Király utca 39.

www.facebook/apropobudapest

 

 

 

9.Trattoria Gozsdu

da39a758-abb8-40e5-bd4e-d5bf13ef8eb9.jpeg

 A Trattoria igazi gyöngyszem a Gozsdu Udvarban: központi helyen, mégis a nyugodt környezetben kóstolhatjuk végig az olasz konyha legjavát. Az újonnan indított reggeli menü révén pedig már nemcsak ebédre vagy vacsorára térhetünk be az étterembe. “A boldogság kulcsa a kényelmesen elfogyasztott reggeli.” - ezzel a gondolattal indul a reggeli menü, amelyben helyet kapnak a változatos club sandwich-ek, omlettek, és eggs benedict variációk. Aki igazán tartalmas reggelire vágyik, annak szinte kötelező megkóstolni a kétszemélyes olasz antipasti tálat, ami már-már egy ebéddel is felér. Mindenképpen említenünk kell a fantáziadúsan, mégis egyszerűen összeállított smoothie-kat. Elsőre talán furcsán hat, hogy a banán és vanília mellé mascarpone kerül, de kóstolás után nyilvánvaló: az összhatás mennyei. Aki pedig frissebb ízvilágra vágyik, annak ajánljuk a rozmaringgal kínált erdei gyümölcs smoothie-t.

Reggeli: 7.30-tól 12.30-ig

64039336-038e-48dc-bf60-76bdf20247d5.jpeg 

Cím: Budapest, Király utca 13. Gozsdu 

FB: https://www.facebook.com/trattoriagozsdu

 

10. Klikk Bistrobar

8a458b47-ae52-4cff-85eb-385efbf4dca7.jpeg

 Belül hamisítatlan New York-i bár hangulat, a teraszokon pedig a Gozsdu Udvar élettel teli nyüzsgése várja a Klikk Bistrobarba betérő vendégeket. A megújult kínálat a korábban már nagy sikerrel működő reggeli megújulásával is járt, de ez a változás ha lehet, még több okot ad arra, hogy a Klikkben reggelizzünk. A hagyományos toastok és omlettek variációi mellett érdemes kipróbálni a reggeli tortillákat is, melyek között a vegetariánusok is megtalálják kedvenceiket. A salátával és grillezett kecskesajttal készített reggeli tortilla egészen zseniális választás! A helyben sütött mini croissant, a duplacsokis muffin és a vajas-csokoládés császárkalács biztosan az édesszájú közönség kedvence lesz.

ff36d776-cc7e-4da3-8755-002e6ec08404.jpeg

Reggeli: 7.30-tól 13.00-ig

Cím: Budapest, Király utca 13.Gozsdu 

FB: https://www.facebook.com/KlikkBistrobar

Budapest 10 leghangulatosabb terasza


1.
Most Kortárs Bisztró 

c1c31062-9006-492c-9a21-a0a4af3c0978.jpeg
A belváros forgatagában van egy hely, ahol “mindenki” elfér, a Most bisztrónak van szerintem az egyik, ha nem a legnagyobb terasza! Érdemes betérni hozzájuk csak úgy, vagy üzleti megbeszélésre, baráti találkozóra és este akár kedvesünkkel is visszatérhetünk, hisz akkor lehet igazán romantikázni! Ételek tekintetében szinte nincs olyan, amit nem találnánk meg az étlapon! Tudunk enni burgert, reggelizni akár, vagy salátát ha ahhoz van kedvünk, de széles a választék, ha tésztát vagy egzotikus ételt szeretnénk fogyasztani! Szóval a Most egy jó választás!

047305c6-37d9-4014-ab40-20d03b77c24d.jpeg

Cím: Zichy Jenő utca 17. 

 


2. PLATZ 

332fb429-b442-4ee3-b510-8a3bfdb63d18.jpeg


Kedvenc belvárosi helyszín tavasztól őszig
A belváros szívében, a Szent István Bazilika lépcsői előtt közvetlenül található a Budapest Platz étterem áprilistól novemberig nyitvatartó, közel 100 m2-es terasza.
Idén nyáron is napról napra, estéről estére megtelt a Platz terasz, ahol sokan azért ültek le, hogy megpihenjenek, lelassulva szemléljék a tovasiető helyieket, a turistákat és a lüktető várost, mások számára ugyanilyen fontos szempont volt, hogy ők is 'látszanak' a Platzon, hiszen a főváros társasági életének egyik középpontja is egyben ez a hely.
A törzsvendégeknek és az idelátogató turistáknak egyaránt egyedülálló élményt nyújt a Bazilika előtti Platz Terasz, ahol közvetlen, kedves, profi felszolgálóktól kaphatjuk meg a finom ételeket, a frissen csapolt söröket, a személyreszabott kávékülönlegességeket, vagy a nemzetközi trendeket naprakészen követő koktélcsodákat.
A Platz Terasz hangulata felülmúlhatatlan, legyen szó akár baráti sörözésekről, romantikus vacsorákról, céges rendezvényekről, születésnapokról, bulik előtti találkozóról, vagy közös meccsnézésekről. A rezidens DJ szerdán, pénteken és szombaton esténként 8-tól gondoskodik arról, hogy a zenei háttér is összhangban legyen a Platz pezsgő életérzésével.

35f73fab-8697-4317-9eb2-ffa6291cd4dd.jpeg


www.platz.hu
facebook.com/budapestplatz
1051 Budapest, Szent István tér 4-5.


3. CHESS Budapest 

a10f6dd4-081a-45db-a4d3-0d1142a7f31a.jpeg
A CHESS Budapest kerthelyisége a chill maga, letisztult bútorok és környezet, nagyon jót tett neki a ráncfelvarrás és a frissítés. A terasz pedig maga az álom, miért mondom ezt? A belvárosban vagyunk, ahol ez a hely szinte egy másik dimenzióba repít minket.
A kertben szökőkút, fények, plusz este lágy Jazz & Swing élőzene, nyugodt környezet, már már idilli hangulat, hamar megkedveltem. Maga a konyha pedig "fine bistro" stílusban kényezteti a vendégeket, Tehát nem csak szemet gyönyörködtető a tálalás, hanem még elég is, ha a hasunkra gondolunk! Ár-érték arány ebben a lokációban egyedülálló. Szóval ha üzleti ebédről, vagy randiról van szó, akkor ez a hely elvarázsolja a partnerünket, mi kell még? Ételeket választhatunk az étlapról, vagy pedig a folyamatosan megújuló Séf ajánlatból, mindegyik jó döntés. Asztalt érdemes foglalni, mert hamar betelnek az esték!

cee54b55-62f1-47a5-a03f-145e7ea62037.jpeg

Asztalfoglalás: +36-1-882-3080
Facebook: facebook.com/chessrestaurant
IG: @chessbudapest
Honlap: chessrestaurant.com


4. Larus Étterem 

ea62b8d5-334b-4eed-9073-c0ce209ab823.jpeg


A Larus a városban található, de mégis csendes nyugodt környezetben, ahol a város dzsungelében eltöltött idő után jöhetünk megpihenni! Maga a terasz abszolút varázslatos hangulatú, a bútorok stílusa elegáns de lazulós, egy igazi chill paradicsom! Amikor minden adott akkor a jó ételek sem hiányozhatnak, hétköznap menüből tudunk választani, amit nagyon ajánlok, mert ízletes,ötletes finom. De az étlapon pedig minden olyat megtalálunk amire kedvünk van, hiszen vannak isteni grill ételek, vegetáriánusok is találnak finom ételeket maguknak. Mert ha például leves, akkor Sáfrányos, citromnádas sárgarépakrémleves, pörkölt mandula, fűszernövény tempura, ha csak végigolvasom is összefut a nyál a számban. A desszertek pedig varázslatosak, mintha újra gyerek lennék, egyszerűen odavoltam érte!

 f0a43d8d-e84f-4091-9d3d-354843198b26.jpeg

Cím: Budapest Csörsz utca 18/B5. Cupákos 

27b7f55c-7c91-4a09-983a-01f2b3803264.jpeg
A zsidónegyed közepén, a Dob utcai árkádok hűsítő árnyéka alatt igazi felüdülés a CUPÁKOS terasza, a nyüzsgő belvárosban. Egy adott napon belül több arcát is megmutatja: nappal nyugodt, este viszont pezseg, megtelik élettel, csakúgy, mint az egész környék!
Maga az étterem is kitűnik az egyediségével: a retro hentesüzletek világát ötvözték a modern bisztró hangulattal.Ha igazán feledhetetlen ízélményre vágysz, akkor itt a helyed! A klasszikus magyar konyha legjobb fogásait kóstolhatod, főszerepben pedig a minőségi hús áll. A kedvenceink közé tartoznak a grillezett velős csont pirítóssal, a resztelt kacsamáj, de messze földről híresek a sörben sült csülökről, vagy a házi túróscsuszáról, finom füstölt sült szalonnával. Ha nosztalgikus, hazai ízekre vágysz, vagy meg szeretnéd mutatni egy külföldinek, hogy milyen az igazi magyar konyha, akkor a Cupákos terasza téged is vár!

48c565ea-6398-47dd-880f-3237a4067fde.jpeg

Cím: Budapest, Dob utca 31.


6. Borssó Bistro 

3463fb43-7beb-46f7-8283-09657c4d27a9.jpeg
A Borssó terasza egy igazi elvarázsolt sziget , amit bárki nagy örömmel élvezhet, hiszen elérhető a belváros szívében, egy csendes nyugodt helyen! A Bisztró franciás vonalat visz, igazi kifinomultsággal és eleganciával, de figyelem a hely nem feszengős! Szeretek itt elidőzni,mert habár a belvárosban vagyok, de mégis a nyugalom egyik zugában. De miről is beszélek, például egy előétel
Hideg kacsamáj gyümölcsökkel, fantasztikus, vagy a ház egyik specialitása a Borssó halleves. Választhatunk például Nyúlpaprikás szalvéta gombóccal főételnek, amit lefojthatunk egy Francia citromtortával. Hát igen erről beszélek, ezért vagyok oda ezért a helyért. Ha egyszóval kellene mindezt jellemeznem, akkor annyit mondanék, hogy ékszerdoboz!

2ad1d1bd-610e-4e79-b963-af83eafd1f6a.jpeg

Cím: Budapest Királyi Pál utca 14.

7. Kiscsillag Étterem

e0637557-dd62-405d-971d-b1e197bf1f53.jpeg
Fantasztikus lokációban található a harmadik kerület egyik gasztronómiai kincse a Kiscsillag! Itt sikerült megvalósítani azt amiről sok hely csak álmodik, hogy a környék családi vendéglőjévé váljon! Ha pedig terasz, mindjárt két opciónk is van, egy teljesen szabadég alatt vagy a nyitott télikert . A hely pedig abszolút hozza a családi vendéglő érzését, egyszerűen olyan mintha otthon lennénk, ízléses, letisztult jól berendezett a belső tér. Az ételek finomak és minden igényt kielégítenek, a hétköznapokra van ebédmenü ami kimondottan házias és bőséges! De mindenkinek ott van az étlap választéka, amiben olyan klasszikusokat is megtalálunk mint a marhahúsleves, vagy éppen Harcsapaprikás túróscsuszával , a desszertválaszték olyan mint a nagyinál, túrógombóc, mákos guba, madártej. Családi és egyéb kimozdulásokra is alkalmas, nagyon ajánlott hely!

05696a78-cf73-4f52-80c0-a7ee91348922.jpeg

Cím: Budapest Szentendrei út 317. 


8. Promontor kertvendéglő

1efa1644-db5d-4422-952e-c92343a79fb0.jpeg
Budafokon vagyunk a Promontor kertvendéglőben ami a lokáció egyik kiemelkedő pontja. A hétköznapokon a helyieket kényezteti önkiszolgáló részével, de ha üzleti vagy egyéb találkozót akarunk ide szervezni, azt is megtehetjük, hiszen van egy sváb hangulatú éttermi része is, és egy minden igényt kielégítő terasza, vagyis inkább kerthelyisége. A kert mindentől védett csendes részét képezi az étteremnek, központi fekvésű. Az étlapon pedig a szigorúan klasszikus ételeknél találjuk meg mindenki kedvenceit, mint a Promontor húsleves fazékban , grízgaluskával, zöldségekkel, marhanyakkal, vagy éppen a Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával. Egyszóval olyan mintha a nagyihoz ugranánk át.

d4cfa79a-8ef8-4e34-a976-27100027b2bf.jpeg

Cím: Budapest, Kossuth L. utca 28. 9. Meatology 2.0 

a85ffd83-777c-4b79-af49-67fa38d9b877.jpeg
Turisták által látogatott, frekventált, mégis békés utcában járunk, pár lépésnyire a hömpölygő Váci utcától a Haris közben a Ferenciek terénél. A hangulatos sétáló utcácskában fekvésének köszönhetően állandóan a Duna felől érkező szellő fújdogál és a szegélyező jellemzően műemlék jellegű épületek árnyékolják szinte egész nap.
A Bajcsy-Zsilinszky úton található első éttermükben, a 7 asztalos Meatology-ban nem tudtak mit kezdeni a nagyobb csoportokkal, ezért is döntöttek a bővülés mellett. Galéria és egy méretes terasz is tartozik hozzá, ahol épp egy skandináv országból érkezett lánybúcsús csapat ebédel.
A sajátmárkás sörük itt csapon is elérhető. Bár itt minden a húsról szól, más részletekre is ügyelnek, a kávé sem akármilyen: a szokásosnál egy árnyalatnyival világosabbra pörkölt, mégis olaszos, telt ízei meglepően jó élményt nyújtottak.
Az étlapon a „rendes ételek”, avagy a különböző húsok szezon szerint variált köretekkel: csirkemell grenaille krumplival, zellerrel, zsályával, fél kacsa ropogósra sütve túrós csusza lasagnéval, a lecsós tarhonyarizottóval tálalt malaccsülök, vagy a házinyúlpaprikás kacsatepertős-gombás nokedlivel.
Fennmaradtak a kezdetek óta népszerű burgerek, a tarja és az ázsiai beütésű, ragacsos császárhúsos lepény thai slaw-val, valamint a mangalica-szürkemarha páros Debreceni kolbász Kövér Zoli bácsitól, a híres Kaba melletti mangalicafarmról. Borsod, Szabolcs, Hajdú-Bihar különböző tenyészeteiből érkezik a húsok zöme, míg a marhák egy rohodi farmon legelésznek.
A húsokat továbbra is a tiszalöki üzemben készítik elő, sous vide-olják és konfitálják. Így különösen gyorsan tudják tálalni őket a vendégeknek, ami nagy előnye a helynek, hiszen ma már a turisták is rohannak egyik látnivalótól a másikhoz – ezért is „Slow food, fast” a Meatology szlogenje. Bár a magyarok is kedvelik a húsos éttermet, zömében még mindig a turisták találják meg, aminek mi csak örülünk, mert itt a magyaros profil és a hozzáértés kivételes találkozásának lehetünk tanúi.

f31a1e2e-6ae8-44dc-9dfc-d3743672c799.png

Cím: Budapest Haris köz 4.

10. Planet Sushi Allee

b01572ef-0c20-4827-93ef-1c3ac01d7c80.jpeg
Mióta a Planet Sushi lehorgonyzott az Alle Bevásárlóközpontban, már a budai oldal is büszkélkedhet egy igazán minőségi sushi-zó hellyel. Nyitásuk óta rengeteg minden történt náluk, de most aztán eljött az ő idejük!
Ez bizony terasz a javából! Nem akármilyen kiülős lehetőséggel bír az étterem, mivel kétszintes mivoltából adódóan két terasszal büszkélkedhet. A nyüzsgőbb városi feelinget adó földszinti teraszukon a város megannyi élménye várja a vendégeket, és ideális arra is, ha csak egy jó cappuccino-t szeretnénk elfogyasztani. A másik óriási hangulatú teraszuk már az emeleten található, mely egy nyitott lounge terasz. Kényelmes fotelekben nyúlhatunk el, és sütkérezhetünk a verőfényben, miközben a teraszon lévő bárból akár koktélt is rendelhetünk. Az étterem legújabb választékából sushi-tálak finomságait majszolva, egy teljesen tökéletes ebédet fogyaszthatunk el. Amennyiben esti lazításra térnénk be hozzájuk, romantikus hangulatot szívhatunk magunkba, ahogy a naplementében még varázslatosabb teraszukon töltjük az időt.
A Planet Sushi újabban remek kezdeményezésként elvitelre is készít sushi-tálakat, és ha az esténket otthon folytatjuk, biztosak lehetünk a vacsora sikerében