GastroGangster

Top reggelik Budapesten

11 hely ahol érdemes kezdeni a reggelt

2019. október 12. - opmah

Nem mindegy, hogy hol kezdjük a reggelt, hiszen ez az élmény kíséri végig az egész napot. Most olyan helyeket ajánlunk , ahol biztosan a reggel lesz a napotok legjobb része.  

 

1. Maison Grand Budapest

611ba876-869a-42e4-b7c1-27edba97a473.jpeg

Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és reggelizni szeretni, akkor felejtsd el, hogy jóllakottan és elégedetten távozol, ugyanis nem lesz szabad asztal, hiszen minden reggel teltház van. De aki bejut, az élvezheti a franciás reggeli minden részét. Klasszikus reggeliktől kezdve az egyszerű croissantig bármit tud választani. A személyzet pedig felkészült és kedves. Tehát ha reggeli, akkor Maison Grand!

Maison Grand Budapest címe: Budapest Szerivta tér2. Brunch Bistro Budapest

064ec6fd-6324-43be-9f50-886440ae15a6.jpeg

A Bazilika háta mögött egy abszolút urbánus és trendi hely a Brunch Bisztró. Itt az egyik különlegesség, hogy magyaros reggelivel is várják a vendégeket, ami a turistáknak különösen jó dolog, de valljuk be őszintén, néha mi is szívesen megeszünk egy igazi házi, ízletes reggelit. Ha valaki szeretne, akkor egész nap választhat a reggeli kínálatból, és ébredezhet a teraszon. Igazából bármit is kérünk az étlapról, nem fogunk hibázni, ugyanis a hely nagyon profi; az ételek, a kávé, az italok mind kifogástalanul el lettek találva. Az érződik még, hogy nem erőlködnek, hanem valóban mindenki őszintén kedves és udvarias, ami azért igen ritka manapság. A Brunch Bisztró reggelihez is, de ebédhez is kitűnő választás!

Brunch Bistro Budapest címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 19/b

 

3. KicsiZso

29d07ce8-f9d1-46a8-9f8e-b58d4acc93c2.jpeg

Az egyik abszolút favorit, ahol mindig a legjobbat kapja a vendég! KicsiZso személye is fantasztikus, de aki betér hozzá enni, annak tényleg egy jó élmémyben lesz része, és ez a KicsiZso érzés. Ezt elmondani nem is lehet, ez meg kell élni, ahogy jóízüen előadja az ételeket. A hely is otthonos, az ember nem érzi magát feszengve. Szóval ha egy emlékezetes jó reggelt szeretnétek, akkor náluk kell kezdeni, és egy jót enni. 

KicsiZso reggeliző címe : Budapest , Frankel Leó u. 11.

 

4.  Winestone Korona

463fbafb-7e39-4ad7-999c-c92d9f7be1d0.jpeg

Ez az a hely, ami folyamatosan nyüzsög, pörög. Tipikusan az az étterem, ahol nem egyedül akarunk reggelizni, hanem üzletfelünkkel, barátunkkal, vagy csak egyszerűen emberekkel. A Winestone étteremben mindig zajlik az élet. Az étterem abszolút a mostani stílusirányzatoknak megfelelően lett kialakítva, tényleg nagyon l érzi itt magát az ember. A személyzet nagyon a toppon van, csak odapillantunk, és már ott is teremnek az asztalunknálés ajánlanak vagy segítenek nekünk. Az ételek is nagyon jól ki lettek találva: sp a tálalás, az adagok megfelelőek. Ha valaki egy nem mindennapi reggeli élményt keres, akkor itt kell kezdenie a napját.

Winestone Korona címe: Budapest Kálvin tér

Winestone City Center címe: Váci utca 20.
5. Palace Restaurant

049914dc-d7bc-4f94-9fb6-36e93a5476b9.jpeg

Ez az egyik legszebb reggeli helyszín. Itt reggel nem csak egy jót és finomat eszem, hanem a lelkem is feltöltődik. A hely maga a történelem. Csodás belső kialakítása van, ahol az ember el tud merengeni, hogy mennyire szép épületeket is tudtak régen építeni és tervezni. Klasszikus a reggeli választék, de mindennap késül valami finomság a látványpultban, akár goffri vagy éppen frissen facsart gyümölcslevek. Ha a klasszikus reggelik egyike nem illik az életmódunkba, akkor a  legegészségesebb ételek közül is tudunk választani, mint a tápióka vagy a müzli. A személyzetet itt is kiemelném, mert remekül végzik a dolgukat. Szerintem egyébként nem csak reggelizni érdemes itt, hanem bármikor étkezni, nem fogjuk megbánni.

Palace Restaurant címe: Budapest , Rákóczi út 43-45.
6. Gentry Coffee & Brunch

6e921200-3fdf-47d9-ae00-ec43ce800792.jpeg

Picit eldugott helyen van a Gentry, ami lehet, hogy jó is, mert még így is állandóan tele van, ha jobb helyen lenne, akkor már az utcán állnának az emberek. A hely maga az egyediség, minden ki lett találva, és semmi sincs véletlenül, ez a hely nagyon tudatos. Nekem abszolút az egyik favoritom, szeretek csak úgy is betérni, hogy egy igazán finom kávét igyak és tovább menjek. De a Gentry ennél több, egy igazi gasztropont, ahol tényleg extra ételeket fogyaszthatunk el, és közben jólérezzük magunkat. A hely kialakítása is magával ragadó, remek koncepciót alakítottak ki. Mindenképpen ki kell próbálni!

Gentry Coffee & Brunch címe: Budapest, Királyi Pál u. 9.
7. Vesta Bistro

d461edb4-a9cd-4f40-9ca4-d1faab97ba14.jpeg

Azon helyek egyike, ahol impozáns környezetben egy nem mindennapi minőséget kapunk. A személyzet kedvessége magas szaktudással párosul, hiszen kellő figyelmet szentelnek a vendégekre, ugyanakkor nem tolakodóak.
A reggeli étlapjukon a klasszikus ételek mellett, a hozzájuk tartozó mangalicatelepről érkező termékekből is válaszhatunk. ( sült kolbász, érlelt sonka) Ezt mindenképpen meg kell kóstolni! Egyediségük üde színfolt a magyar gasztronómiának. A reggeli ételekhez kiváló, saját pörkölésű kávét ajánlottak. Ebből kis kiszerelésben tudtam venni magamnak. Reggelire melegen ajánlom őket, ugyanakkor ebéd és vacsora étlapjuk is kellően változatos. Az étterem belső kialakítása visszafogott eleganciát mutat, melyben az apró részletekre is figyeltek. Egy elég menő akvárium választja el a vendégtér két részét. Innen viszont nem választhatunk halakat."

Vesta Bistro címe: Budapest, Falk Miksa u. 10.8. Baltazár Budapest

9aa0b215-a3a4-4a24-828a-8d88b5f6d22b.jpeg

A Baltazárban a reggeli felér egy ünnepléssel, a vár és a környezet gondoskodik erről. Itt azért szeretek reggelizni, mert a kikapcsolódáson kívül még egy picit a munkámra is tudok figyelni és mégsem egy irodában ül az ember, hanem egy szuper helyen. A reggelik a klasszikusok, egy kis többlettel. Itt nem furcsa az sem, ha reggeli közben szeretnénk egy finom pezsgőt is elfogyasztani. Ajánlott hely!

Baltazár Budapest címe: Budapest, Országház u 31.9. Helyszín Budapest

4919eeb4-b25b-41e8-8766-ee7e371239da.jpeg

Ez az a helyszín ahol tényleg pörög a reggeli, hiszen a DJ, Botond gondoskodik róla. A reggeli bulik végén vagy egy új nap kezdésének kiinduló helye ez. Az ételekre abszolút a házias szó illik. Itt nincs túl sok idő az üldögélésre, reggelizni kell és utána menni is, mert akkora a pörgés, hogy az emberek várnak a szabad helyekre. Szóval egy gyors étkezés pörgősen és indulhat is a nap, szuper hangulatban. Én nagyon szeretem, nem fogtok benne csalódni, ha jöttök.

Helyszín Budapest címe: Budapest, Wesselényi u. 35.


10. Zoska reggeliző és kávézó

7fa69b13-e265-4dea-8b6a-52206b17738b.jpeg

Egyik leghangulatosabb hely a listán a Zoska, aki egyszer itt reggelizik, az fog jönni még az tuti. Klasszikus reggelik vannak nagyon jó alapanyagokból, minden házi szinte. A kávé is nagyon jó. A hely kisugárzása pedig kellemes, és otthonos. Annyi Post it címke van a falon mintha otthon lennénk, és van egy jó sztorijuk is, ahogy egy srác kereste egy lány üzenetét a Post itok között egy hétig és megtalálta. A tulajok maguk is itt dolgoznak, úgy, hogy bárki tud velük találkozni, és ha éppen nincs pörgés még lehet velük beszélgetni, mert sok jó történet van itt. Aki hétvégén jönne, akkor az foglaljon helyet. 

Zoska Reggeliző és Kávézó címe: Budapest, Ferenczy István u. 28.
11. Montenegro Gurman Grill & Wine Bar

f9af7f0b-70d2-4804-8a7c-648c2016d904.jpeg

Amikor valami különlegesre vágyok, legyen az sajt, vagy nagyon finom házi szalámi, egy finom pezsgővel, akkor a Montenegro Gurmannál kezdem a napot. Óriási nyüzsgés van mindig, olyan mintha valami külföldi országban lennék, sokféle náció fordul itt meg. Ha pedig nyitásra jövök, akkor még az alvó várost meg tudom figyelni a teraszról és közben a reggeli kávémat iszogatom.
De ne lepődjünk meg azon sem, ha egy világsztár éppen erre sétál.

Montenegro Gurman Grill & Wine Bar címe: Budapest, Hercegprímás u. 2.

 

 

Magyar Barbi, a cukrászat új gyémántja

 18 év, több, mint 100.000 követő YouTube-on, saját nevével jegyzett desszertek és a Costes Down Town cukrásza is volt. A meglepő, hogy a 18 év, nem a szakmájában eltöltött évek száma, hanem az életkora.

 

Magyar Barbi a fiatalok példaképe is lehet, hiszen pimasz kora ellenére olyan karriert futott be, amiről sok kollégája csak álmodik, és amikor az ember meghallja a fiatal lány történetét, leesik az álla.

A címben cseppet sem túloztam.

 f1de8575-49dc-40d2-9d4d-0dd14c3e0f1a.jpeg

Mióta megszületett a gasztroval „foglalkozik”, ebben a környezetben nőtt fel, hiszen édesapja éttermet vezetett már akkor is.

Először szakács szeretett volna lenni, édesapja miatt is, és azért is, mert imádja az ételeket. De mivel mindig is édesszájú volt, így a sütemények világa vonzotta leginkább már kiskora óta.

A muffinok voltak a mindenei gyerekkorában, mert édesanyjával sokat sütöttek együtt. Első szárnycsapási a kis süteményekben jelentek meg.

 

Már gyerekként saját ötleteit kezdte megvalósítani, és amikor 9. osztályba lépett szakiskolájában, saját süteményével szerepelt édesapja éttermében. A csokis tarte-ja került fel az étlapra, gyümölcsökkel és fagylalttal. A vendégek nagyon szerették.

7ae5d322-d615-4e87-b1c1-ec3878f7db4d.png 

Külföld, ami megadta a ragyogását.

Az életében a következő nagyállomás Finnország volt, ahol igazából teljesen önállóvá vált. Erasmus ösztöndíjjal dolgozhatott kint, ahol szabadkezet kapott mindenben. Barbi szabadjára engedhette fantáziáját, annyit kértek tőle, hogy olyan édességeket találjon ki, amihez van alapanyag. Mindent kipróbálhatott, amit szeretett volna.

Ekkor indult el igazán az önállóan gondolkodás, hogy mi, mivel lehet jó, hogyan lehet egy tökéletes tortát elkészíteni. A főnökével is nagyon jó viszonyt ápolt, ő nevezte el „My Little Diamond”-nakBarbit. Amivel vitatkozni sem lehet.

Finnország és az iskola befejezése után a Corinthia Hotelben dolgozott cukrászként. Az életében ez volt egy újabb meghatározó lépcsőfok, mert itt megtanult teljesen egyedül dolgozni á la carte pályán, és mindent igazi kreativitással oldhatott meg. A mai napig nagyon hálás ezért az időszakért.

Ezután jött a Costes Downtown.

Imádta a légkört, a főnökét, Mollyt, akitől nagyon sokat tanult.

A Costes Downban kapott szabadnapjait az Evidens Étteremben töltötte, melyet édesapja vezet, ahol vele egyeztetve alakították ki a sütemény kínálatot.

 4c7c953d-d85d-4298-abfc-da89b1eea280.jpeg

Hagyományok és huncutság.

Mivel az Evidens a magyar hagyományokat követi, ezért Barbi a sütemények elkészítésénél is arra törekszik, hogy a hagyományokat, az alapokat megőrizze.

Az étteremben a vendégek egyik nagykedvence a somlói galuska, amit egy kicsit megvariált, sokkal részletgazdagabb lett, de mégis őrzi a hagyományos jegyeket.

Az alapok megmaradnak alapoknak, de mindenben van egy pici variálás, egy kis Barbis huncutság.

A sajttorta pohárkrémként díszeleg a többiek között. Mivel ez a család kedvence, ezért Barbi szerényen hozzáteszi, hogy ez nagyon finom, mert nagyon megtanulta elkészíteni, olyan sokat kellett sütnie. És bár nem hagyományos magyar desszert, de mindenki szereti és ismeri, ezért maradt az étlapon.

A következő sütemény, amit nagyon szeretne feltenni az étlapra, a mézeskrémes és a nagymama riskókja málnaszörppel, valamint az Esterházy torta is felkerül majd pohárkrémként. Már csak a gondolattól is megborzong az ember, és azonnal a gyerekkorában találja magát. Éppen ez is a célja Barbinak.

 

Barbi névjegyévé váltak saját süteményei.

Az Evidens mellett bedolgozik az Excellence Étterembe is, ahol már csak az ő süteményei vannak.

Itt teljesen rá bízták a desszerteket, hisznek a kreativitásában, tapasztalatában. Többek között Barbi kínálatában szerepel a passionfruitos tiramisu,  pisztáciás profiterol, a torta caprese almalekvárral, és a tortadella barbara. Ezek mind-mind Barbi „gyermekei”.

A tortadella barbara mangós, passionfruitos citromos torta linzer alapon, ami mára már a vendégek kedvence lett.

Barbi nagy szerelme a passionfruit, ezért sok desszertbe becsempészi valamilyen formában, de csak éppen annyira, hogy a vendégek meg ne unják.

 

Szeretném megenni a tányérodat!

Mondogatja Barbi keresztanyukája viccesen, hiszen a család számára is legtöbbször ő készíti el a desszerteket, amikor összeülnek egy asztalhoz.

Sokáig nekik hagyományosan tortákat készített, de egyszer megtörte a jeget, és az Evidens kínálatából feltálalt egy tányérdesszertet, amivel újra levette őket a lábukról.

Barbi nagykedvencei a tányérdesszertek. Imádja, ha valami szép és egységes. Imádja, hogy nem csak ízeket lehet nagyon kreatívan használni, hanem a designnal is sokat lehet játszani, és műremekeket hozhat létre.

 

És hogy mi a nagy, titkos álma?

Cukrászvezető szeretne lenni egy Michelin csillagos étteremben az éppen 18 éves Barbi.

 

Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez így is lesz.

De mivel így szárnyal, azt javaslom, minél hamarabb kóstoljátok meg a desszertjeit, nehogy hamarosan Amerikába kelljen utaznunk miatta, és ott ragyogjon tovább.

 Fotók: Magyar Barbi Insta oldal 

100 éve étterem és szeretjük

Legendás hely, újraéledt Budafokon

Budafok központjában helyezkedik el, a Promontor Kertvendéglô, ami a helyiek “vendéglője “ , de változatos ételsorai és kellemes környezete miatt egyre népszerűbb lett azon budapesti és környező településeken lakó emberek számára, akik a belvárosi minőségre vágynak de a belváros zajától picit messzebb, nyugodtabb környezetben, megfizethetőbb árakon.

 ff1c02cc-246a-4a27-890f-bbcf6e80a10c.jpeg 

Az üzlet elhelyezkedése abszolút központi,  a megközelíthetőségé is igen egyszerű, és , de érkezhetünk könnyen lehet parkolni de tömegközlekedéssel is, akár a 47 villamossal is elérhető. Ez az étterem valaha az egyik legnépszerűbb találkozója volt a Budafoki polgároknak. A teljeskörű felújítás során, a cél az volt, hogy miközben modernizálják, a mai kor igényeihez alakítsák, mint Budafok emblematikus épülete elött tisztelegve, megőrizzék a múlt értékeit. Az étteremhez, egy különleges kerthelyiség is tartozik , ahol szívesen várnak minket akár csak egy korsó sörre. A Promontor pont az lett, aminek a helyiek megálmodták. Hangulatos, kötetlen hely ahol mindenki jól érezheti magát. Az étterem része továbbá egy boros pince, a különterem és a kerthelyiség is, ami jó helyszíne akár esküvőknek családi vagy céges rendezvényeknek.

7dccf4e2-370f-4ec8-b840-b460fa7b0a65.jpeg

Egyszóval jó munkát végeztek, mert a hely teljesen illeszkedik Budafok belvárosába. Az étterem két séfje : Krupa Péter és Mihalik Attila, az étlap elkészítésénél a tradicionális magyar konyha mellett, figyelembe vette a sváb gyökereket is de fiatalos lendületük és szakértelmük megmutatkozik az alapanyagok legkorszerűbb felhasználásában és az újító megoldásokban. A klasszikus előételek között szerepel például a Krémek a kamrából pirítóssal, ahol eljönnek a régi emlékek,amikor képzeletben visszautazunk az időben, mikor még nagymamánknál ehettünk ilyeneket.

65882771-b83f-4a8e-bc5c-2505bb0b21b2.jpeg

A leveseknél az örök sláger a Gulyás leves, de a régi családi együttléteket juttatja eszünkbe a Húsleves fazékban, grizgaluskával, zöldségekkel és marhanyakkal, aminek tálalásakor a leves szépségével már szemünk is jóllakik. Ezekből az ételekből enni tényleg nosztalgikus élmény  és a gyermekkorunk legfinomabb ízeit juttatják eszünkbe. Igazi jó házias ízek, tartalmas levesek, pont ahogy szerettük, ami nagy kincs, hiszen szerintem lassan az efféle éttermek kihalófélben vannak. De térjünk át á főételekre, mindjárt itt van a Csirkepaprikás túrós kapros galuskával, vagy a Kacsa comb hagymás törtburgonyával, hogy csak párat említsek. Aki eljön és kipróbálja ezeket az ételeket, az garantáltan visszajön vagy minimum törzsvendég lesz.

f37965bf-6a2e-42a1-babc-01d84065800e.jpeg

A desszertek között is az elmaradhatatlan klasszikus a Somlói galuska, de ami mindent visz az a Császármorzsa serpenyőben. A császármorzsa olyan, hogy mind a tíz ujjamat megnyaltam utána a mellé kínált házi szilvalekvár remekül passzolt hozzá. A két séf a klasszikus fogások mellet, havonta frissülő új ajánlatot is kínál a vendégeknek, melyekben az aktuális idény alapanyagainak felhasználásával, álmodják meg az  ételeket. Ezzel komoly fejtörést okozva a vendégeknek, mert  annyi ínycsiklandozó fogás van, hogy nehéz választás elé állítanak. Augusztusban látogattam el újra és az  ajánlatból nekem a Bőrén sült fogasra, kölesrizottóval és parmezán chipsel esett a választásom és annak ellenére, hogy az adag mérete és a nagy meleg sem indokolta, nem tudtam ellenállni, hogy ne kóstoljam meg desszertjeik közül a Panna Cottát. Csak ajánlani tudom, mindkettőt.

7dbe4fa9-07de-4482-b992-17c54486f7df.jpeg

A Promontorban nyáron sincs uborkaszezon. A már megszokott programok és a Budafoki pezsgőfesztivál vagy a Pincelátogatás mellet újabb dobásra készülnek.

A Budafoki Piac bejáratánál fognak 2 alkalommal egy Kis ízelítőt tartani: augusztus 24. 8:00-14:00 és szeptember 7.-én 8:00-14:00 között. A következő ételekből kaphatunk majd kóstolót:

3301fc90-6a6c-4dea-9c05-42a01322b30c.jpeg

Vörösboros marhapofa pörkölt, kovászos uborka és a már említett Császármorzsa is. Aki pedig szeretne friss csapolású Warsteiner Sört fogyasztani hozzá, arra is a ház vendége.

Mindezeket Budafokon először lebomló, újrahasznosítható eszközökben tálalják, ezzel is megmutatva, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra. Nem csak ezeken az eseményeken, mert teljes éttermükből száműzték a műanyag termékeket és újító megoldásokat vezettek be helyette. Az étterem célja a Budafoki Szomszédok Piacán való megjelenésével, hogy: felhívja a figyelmet a fenntartható gazdaságok működésére és hírdesse, hogy ők maguk is helyi beszállítóktól igyekeznek beszerezni az alapanyagokat. A piac, mint egy fontos találkozási pont Budafokiaknak lehetőséget ad arra, hogy ízelítőt kaphatnak abból, hogy mivel várja őket az étterem, ezzel elmélyítve a vendégekkel való kapcsolattartást.

 

A 10 legjobb pizza Budapesten +1

Pizzák amiket nem hagyhatsz ki

Van egy jó hírem a pizza rajongóknak, idén sok új pizzázó nyílt amiket érdemes kipróbálni. Igyekeztünk megnézni az összeset, és jó a kedvünk mert nagyon sok jó van az újak között. Lassan Budapesten teljesen eluralkodik a nápolyi stílusú pizza, de azért akad más kiváló pizza is. 

 

 Kemencés Pizza 

6770098f-02a6-41a6-8427-dc6217c47f8e.jpeg

Kényeztet minket az élet, ennyi nagyon jó pizzázóval Budapesten! Eddig is voltak kedvenceim, de ez most egy újabbal bővült, ez pedig a Kemencés Pizza. Akik már régóta járnak ide, azok tudják miről beszélek, mert itt mindig állandó a minőség. Itt is az olasz vonal megy, és nagyon jól, bizonyítja ezt, hogy már több nemzetközi guideban is szerepelnek és a legjobbak között említi őket a szerző. A sikerhez csak annyi kellet, hogy legyen elhívatottság, elszántság, tapasztalat, fa tüzelésű kemence, és a siker jött, és azóta is itt van. Ez a hely a pizza rajongóknak kötelező választás, akik pedig ide járnak azok jól döntöttek.

7cfbbb77-3609-4151-8102-4709e07b1ce3.jpeg

Kemencés Pizza címe: 1. 1152 Budapest, Fô út 39.   2. 1163 Budapest, Katóka utca 60.   3. Fôvárosi Állatkert/ Ausztrál Világ / 

 

 

Tommy Di Napoli 

cb49f62b-3643-4015-8a3c-90c8efbe2de5.jpeg

Számomra az egyik legérdekesebb szereplő ebben az összeállításban, és kilóg minden tekintetben! A pizza nápolyi, de a hely nem hipster mint a legtöbb újhullámos és nápolyi vonalú pizzázó! Viszont nekem, ez a pizza jött be a legjobban, mint ízében és állagában, friss nem gumis a tészta, a paradicsomot nem sajnálják, és így ár érték arány rendben van. Az étterem inkább mondható lokációs helynek, de az autentikus ételek miatt, simán jönnek messzebbről is a vendégek. A szemèlyzet látszik, hogy profi és összeszokott. Autóval könnyű megközelíteni, van parkoló, és tömegközlekedéssel is egyszerű. Nagy terasz tartozik az étteremhez, és a belső kialakítása abszolút trendi és ízléses. Mindent összevetve, nekem ez lett a legjobb pizzás hely, csak ajánlani tudom! 

1fdd2b22-c0eb-4c4b-afd5-d18decff75f7.jpeg

Tommy Di Napoli címe: 1023 Budapest Árpád fejedelem útja 8. 

Web: www.tommydinapoli.com

 

 

Pizza Excellence / új /

d8bd4549-eb06-456b-9298-9f136217c19b.jpeg

Káposztásmegyer legszebb részén már élvezhetjük az igazi olasz tésztarecept alapján készített pizzákat. A 15 féle pizzából mindenki talál szerintem ízlésének megfelelőt.
A tészták hosszú kelesztésűek, a feltétek frissek és kiváló minőségűek. Tehát most már egy igazi finom pizzáért nem kell a belvárosba bumlizni. Maga a hely jó ízlésről árulkodik, igazi olaszos jegyekkel díszítve.
A személyzet ritka, ugyanis kedvesek és jól végzik a dolgukat. Érződik, hogy igazi családi vállalkozás, ahol szeretik azt, amit csinálnak. Az árak pedig teljesen barátiak. 

50a9f1cf-1834-46f0-b58f-339c940b2f7d.jpeg

Pizza Excellence címe: 1048 Budapest, Megyeri út 205.

Web: www.pizzaexcellence.hu

 

 

Pizzi Budapest / új / 

85638271-c39d-40ae-8f2e-cbe55b9798b6.jpeg

A Pizzi Budapest a Szondi és a Csengery utcák sarkán helyezkedik el a VI. kerületben, közel a Körúthoz, pont a legjobb lokációban. Amikor ott jártunk hétköznap, meglepően nagy volt a pörgés, a pizzát megkóstolva abszolút megértettem, hogy miért. Friss, ropogós, igazi olasz pizzát ehettem. Ami még nagyon szimpatikus volt, hogy a személyzet kedves és udvarias volt mindenkivel, igazi élményben van része annak, aki ide betér. A pizzákat mi válogatjuk össze feltétenként, vagy választhatunk a kész pizzákból szeletenként, amik nem sokáig vannak a pultban, mert hamar elfogynak. Ajánlom, jó választás a Pizzi!

260905d3-24f6-4795-bba8-7ca7a62c7903.jpeg

Pizzi Budapest címe: 1061 Budapest, Szondi utca 19.

Web: www.pizzi.hu   Telefon: 06 (1) 708-4800

 

Pizza Liberta / új / 

99f4a1b6-6de4-4c49-ad24-e8e4d83bc3ae.jpeg

Ha unod a kerek pizzát, akkor a Liberta a válasz, itt nem kerek a pizza, hanem ovális, és Te magad állíthatod össze mit eszel, vagy a PROTEIN REMIX-et választod és nem éhezel. A Liberta a szabadságra utal, ugyanis szabadon választhatsz 38 féle jobbnál jobb feltét között. Még egy különbség: a pizza széle sem vész kárba, mert a feltét kiér a széléig, így az is elfogy. Egy teljes pizza egy 32cm kerek pizzának felel meg, és tapasztalatból mondhatom, aki megeszi, nem marad éhes. Szerintem ez is jó választás.

5d90239e-78c9-4098-8446-e05ecc3764ec.jpeg

Pizza Liberta címe: 1077 Budapest, Wesselényi utca 2. 

Web: www.liberta.hu

 

Pizza Ricca / új /

c995473f-8e60-4402-bd6f-bfefbed8947f.jpeg

Nyár elején nyitott egy igazi autentikus olasz streetfood hely a bulinegyed környékén a Klauzál téren. A hely neve PizzaRicca, amely a pizzán lévő gazdag feltétekre utal. Kapható náluk a két abszolút sláger termék, ezek pedig a pizza és a lasagne. A pizza tészta náluk  búzaliszt, rizs és szójalisztből áll.Ha valaki járt már Olaszországban, akkor hasonló kialakítású üzlettel lehet kint is találkozni, a polcokon az igazi olasz oliva olajok és egyéb olasz termékek sorakoznak, mint a paprika chipsz vagy éppen a finom cinotto  üdítők. Semmit sem gondolt túl, ugyanis nyolc féle pizza van és lasagne a táblán, mindnek alapja a bazsalikomos paradicsomos besamel szósz.és bivaly mozzarella. Pár gondolat a pizzáról amely ovális, rusztikus formájú, rajta csak Olaszországból származó feltétek vannak, és ami a lelke az a 100% bivaly mozzarella ezekre mindig nagyon odafigyelnek, hiszen ezektől lesznek egyediek itthon. A caprese saláta pedig a frissesség és egyszerűség miatt készül és lett hamar a környék kedvence, ami akár egy a ház  salátája is lehetne a Pizzaricca helynek. Szintén ajánlott hely, este hihetetlen hangulat, mintha Olaszországba lennénk! 

155572f6-79c1-4703-b8f7-c4c6d8eb1c8c.jpeg

PizzaRicca címe: 1072 Budapest, Klauzál tér 10.

 

Vegazzi 

 00b8a49b-4bd8-409b-aa80-e1d83687c0e8.jpeg

A vegażżi az ország első speciality pizzériájaként várja a belváros szívében a nápolyi pizzák szerelmeseit és a vegán gourmandokat egyaránt. A legalább 48 órán át kelesztett tészta, a fatüzelésű kemence és a legfeljebb másfél perces sütési idő kombinációjából születő nápolyi pizzákra minőségi feltétek kerülnek, az élményt az Anker't romkocsmai hangulata teszi teljessé. A 6 állandó pizza mellett havi újdonságokkal is készülnek, erről és aktuális nyitvatartásukról a www.vegazzi.hu honlapon vagy a Facebook-oldalon érhetőek el a legfrissebb információk.

676ee66b-3b48-465c-aa7f-38af8ee08bf4.jpeg

Vegazzi címe: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33. / Anker’t / 

 

Impasto Pizza 

3eee772a-f441-47ac-9c6e-e96079a9e371.jpeg

Aki tavaly olvasott a pizzákról, annak van egy jó hírünk, idén is megnéztük és teszteltük Renato olasz pizzáit, hogy mennyit változtak,idén több új ízzel is bővült a portfolió. Ami jó volt, az megmaradt és a 24-48 órás érlelés is a készítés egyik fontos része. A Mester utca pedig azóta tovább bővült vendéglátó helyekkel, de az Impasto Pizza már részét képezi ennek az utcának. A helyiek megszerették és tovább ajánlották a finom pizzákat, így már arra is van példa, hogy még Szentendréről is ellátogatnak, hogy megkóstolják Renato pizzáit. Ami pedig a titok, hogy Renato szívből készíti a pizzákat, és szereti csinálni, ez pedig érzôdik is. Azóta is folyamatosan tökéletesíti a tésztát, és kisérletezik újabb feltétekkel. Aki valóban fogékony az új ízekre, annak érdemes kipróbálni az Impasto Pizzákat. Majdnem kimaradt, aki eljön és teszteli a pizzákat, ne felejtse el kipróbálni az igazi olasz fagyikat. Én próbáltam és szerintem ez az örömszerzés egyik új forrása, a mango a pisztácia meg a csoki az elrepíti az embert egy másik dimenzióba, egyszerűen nem lehet leírni,mert fantasztikusak frissek, dinamikusak az ízek. Választék is van, de ezt a hármat ki kell próbálnotok, és tényleg nem túlzok! 

Impasto Pizza címe: Budapest, Mester utca 40-44

 

Digó Pizza

872fa4e6-396e-4a62-a69d-15d522014e12.jpeg

Ma már  Budapest egyik meghatározó pizzázója a Digó Pizza, megtalálhatóak már két helyszínen is és a Sziget, a BalatonSound, Gourmet Fesztivál, és még sok fesztiválon, de az Akvárium előtt lévő helyszínen is. Nápolyi pizzájuk már legendássá vált, és a fiatalok szinte mind ismerik a Digó Pizza kiváló pizzáit. Pizzáik kemencében sülnek és a legjobb feltéteket tartalmazzák, aki nem kóstolta annak ajánlom, tényleg nagyon finom. 

9ebbca31-8aa4-4628-90a3-9c847fd35022.jpeg

Digó Pizza címe: Erzsébet tér 12. /Akvárium mellett /  és a Római part 31. 

 

Sport Bisztró

85361c88-e134-425e-94f3-a5aa15cc2e86.jpeg

A Sport Bisztró csak  Zuglóba szállít a minőség megóvása érdekében, de az éttermet az egész országból felkeresik. Az étterem egy laza, sportosan elegáns trendi hely, ahol szívük-lelkük beleadják a kiszolgálásba és az ételek készítésébe egyaránt. A pizza alapanyagait Olaszországból és hazai termelőktől szerzik be. A hagyományos, nápolyi vékony tésztával készült Sport Bisztrós pizza igazán  finom, mert tradicionálisan kovásszal készítik.  Az étterem tavalyi nyitása óta ugyanazt a kovászt használják, amit mindig az új tésztából táplálnak, így egyszerre őrzi a régi kovász kultúráját, és egyúttal hozzá is tesz az új tésztához. Megéri kimenni meglátogatni Őket!

088caf92-8313-4703-add3-5a80991e42d0.jpeg

Címe: Szônyi út 2. 

 

+1 Local Korner

13c4ca6c-7315-40d0-ad3e-67a3ef7c015e.jpeg

A Local Korner pizzái is már benne vannak a köztudatba, és egyre népszerűbbek, szerintünk jót tett neki a helyváltoztatás. Egy sokkal nagyobb helyen, szelősebben lehet élvezni a finom pizzákat, amiket magunk állítunk össze. A tészta vékony, nagyon könnyű, hosszú kelesztésű, és magunk választhatjuk rá a feltéteket. A személyzet kedves, figyelmes tényleg segítenek mindenben, hogy a legjobbat válasszuk ki. A hely kialakítása pedig teljesen a mostani trendekhez van kialakítva. Viszont ajánlom a foglalást ha este vagy hétvégén jöttök.

d17b5bac-0f31-4b63-b2a0-dc8e4665b88d.jpeg

Local Korner címe: 1052 Budapest, Semmelweis utca 17.

 

Újra börtönbe került Ambrus Attila


A Viszkis rabló 2012 januárjában szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből, és most újra rács mögé került. Ezúttal azonban 12 év helyett csak 1 órát töltött a hűvösön, ugyanis barátai segítségével gyorsan sikerült kiszabadulnia.

Jóideje csak olyan helyekre hajlandó önszántából bemenni Ambrus Attila, ahol belülről is van kilincs. A Viszkis 2012-es szabadulása óta most először járt újra börtönben: a budapesti Neverland egyik legjobb tematikus szabadulószobáját próbálta ki két barátjával.

f5d2f561-e60d-4db8-ab23-08a43d86203a.jpeg

"Életem jelentős részét börtönben töltöttem, januárban volt hét éve, hogy kint vagyok. Igyekszem kerülni a bajt, nem szerettem volna újra rács mögé kerülni, de így egy rövid időre mégis bevonultam. Kicsit tartottam tőle, hogy milyen élmény lesz, de nagyon jól éreztük magukat, kevesebb mint egy óra alatt meg tudtunk oldani minden feladatot, és ki tudtunk szabadulni" - mondta Ambrus Attila, aki azt vallja, hogy pénzzel mindig le lehet fizetni az őröket, de itt nem kellett: az együttműködésre és a logikára volt a legnagyobb szükségük a résztvevőknek.

A Viszkis a börtönös szabadulószoba kipróbálása után azt mondta, hogy a játék a Gyorskocsi utcai fogdából való "kisétálását" juttatta eszébe.

942d1528-46dc-43cf-8000-2449457ed0ad.jpeg


"Egyedül én tudtam onnan meglépni, és ez csak a jó megfigyelőképességemnek köszönhető. Volt egy hónapom, hogy felkészüljek rá. Kihasználtam sok hibájukat: nagyon kevés rendőr dolgozott abban az időben, rossz volt a technika és sok holtpontja volt a kamerás megfigyelőrendszernek. Azóta átalakították a börtönt, ez így már nem működne, de a szabadulószobában jó hasznát veszem a képességeimnek" - mesélte Ambrus.

A manapság kerámiákkal foglalkozó egykori bankrabló a börtönös kaland után kipróbálta Budapest legtitokzatosabb szobáját is. A Neverland olyan Bunnahabhain Whiskey-t kínál a VIP-szobában, amit csak ott lehet venni az országban és csak 306 darabot gyártottak a világon belőle.

9bf3ee31-e3a7-4043-8607-21f48491df6a.jpeg

"Hagyománytisztelő vagyok: bankba már nem járok, de szeretem a whiskey-t, úgyhogy nagyon örültem a kóstolónak. Mostanában egyébként csak módjával iszom, főleg mert hamarosan visszakapom a jogosítványomat, úgyhogy már muszáj lesz megállnom a rendőröknek" - tette hozzá viccesen Ambrus Attila.

Már mobilappal is eladhatod az autódat

Áprilisban elindult az autotveszek.hu mobilkészülékekre fejlesztett applikációja. Magyarország első közösségi autókereskedőjének alkalmazásával három perc alatt feladható egy hirdetés a fotók elkészítésétől a gépjármű adatainak megadásáig, ráadásul a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel tud kommunikálni egymással az eladó és a vevő, nem kell telefonhívással bajlódniuk.

46cc9d2b-be93-463f-8df4-ebc63c2b5015.jpeg

2019. áprilisától elérhető az új „AutótVeszek app”, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból Androidos, valamint az Apple App Store-ból iOS rendszerű készülékekre is. Ez az első olyan magyar autókereskedő alkalmazás, amelyen keresztül mobiltelefonról is feladhatóak a hirdetések. A gépjármű adásvétel így szinte teljesen online történhet: csak a szerződéskötés miatt kell személyesen találkozniuk a vevőknek.

Az új mobilapp a tavaly októberben indult autotveszek.hu közösségi autókereskedő weboldal új fejlesztése, és a klasszikus verzió minden szolgáltatása elérhető rajta. A jövőbelátó honlap nagy előnye, hogy jelentősen meggyorsítja a hirdetésfeladást. Mindez a könnyű kezelőfelület mellett az egyedi keresőmotornak köszönhető, amelybe egy komoly nemzetközi adatbázist építettek be gyári adatokkal.

b438be5d-71c4-469f-8f39-b79314a7c7a3.png

Az autotveszek.hu-n bárki értékelheti az eladókat, és kommentben indokolhatja meg a döntését. Az oldal másik különlegessége, hogy ha egy vevőjelölt szeretné felvenni a kapcsolatot az általa kiszemelt gépkocsi tulajdonosával, akkor a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel tudnak egymással kommunikálni valós időben, nem kell telefonhívással bajlódniuk.

ee56bd79-8ba8-46f8-98c5-be472f34edcc.png


A weboldalon és az appban eladókat és #hashtageket is követhetünk, az üzenetekről és az új autókról pedig az alkalmazáson kaphatunk értesítéseket. Persze van szabad szavas kereső is: ha a vevőjelöltnek nincs annyira egzakt elképzelése, akkor többféle autót kap eredményül, amely az ízlésének adott esetben megfelelhet.

Egy magánszemély kettő hirdetést futtathat egyszerre ingyenesen, de nem kell fizetniük a fotónagyításokért és olyan funkciók használatáért, amiért más helyeken pénzt kérnek.

Jövőre négy koncert is lesz a Balaton közepén

Az óriási sikerre való tekintettel 2019-ben már négy kompkoncerttel várják az érdeklődőket a MOL Nagyon Balaton szervezői. A WOW Hungary kompkoncerteken fellép majd a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi és Majka is. Jegyek már kaphatók.

 4fb8e5e9-a167-4eea-8477-b7ecac04870a.png


A MOL Nagyon Balaton hat évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a Balaton Régió megítélését az idelátogató hazai és külföldi turisták számára. Az évek során a MOL Nagyon Balaton egyfajta védjeggyé nőtte ki magát, a neve alá tartozó rendezvények esetében az érdeklődők biztosak lehetnek benne, hogy értékes, minőségi programok közül választhatnak.

66a4d45f-8709-4970-a757-d2c7795d5dfe.png


Így van ez a MOL Nagyon Balaton egyik legkülönlegesebb programjával, az óriási népszerűségnek örvendő kompkoncertekkel is. A Balaton két oldaláról, Tihanyból és Szántódról induló két komp a tó közepén összekapcsolódik, és helyet ad a nyár legkülönlegesebb hangulatú koncertjeinek. A VOLT Produkció szervezésében megvalósuló kompkoncerteken számos hazai és világsztár lépett már fel, köztük a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Kiscsillag és a Stereo MC’s is. 2018-ban mind három kompkoncert teltházzal futott, így nem csoda, hogy a szervezők úgy döntöttek, 2019-ben már négy alkalommal rendezik meg a népszerű koncerteket. Ráadásul mind a négy eseményen igazi hazai kedvencek lépnek majd a WOW Hungary kompok színpadára: május 24-én a tavalyi STRAND Fesztiválon 15. születésnapját ünneplő Punnany Massif, június 7-én elvarázsol a Quimby, június 21-én a csodálatos hangú énekesnő, Rúzsa Magdi, és a szeptember 7-én az ózdi rapper, Majka. Jegyek már kaphatók, tökéletes ajándék lehet a fa alá!

 073145c6-6865-4b83-b541-05ce6698786f.jpeg

További információ és jegyek: molnagyonbalaton.hu

Megérkezett a VOLT aftermovie

Mindenütt jó, de legjobb Sopron, mi több, a Telekom VOLT fesztivál, aminek legjobb pillanatait zanzásította a fesztivál aftermovie-ja. 

 8573f8a7-f51b-4d7e-8d5c-2878d593d056.jpeg

Az Iron Maiden, a Depeche Mode, a Limp Bizkit és további majd’ 500 program mintegy 152.000 látogatót vonzott Magyarország egyik legnagyobb turisztikai attrakciójára, a Telekom VOLT Fesztiválra 2018-ban. A most megjelent videó a fesztivált sűríti 4 percbe, amennyire ez egyáltalán lehetséges, és ha alaposan figyeljük, talán saját magunkat is felfedezhetjük a filmben. A szervezők már a jövő évi VOLTon dolgoznak, hamarosan érkezik az első csomag, benne külföldi headlinerekkel és az is kiderül nemsokára, milyen „fesztiválshow”-t tervez a Telekom VOLT fesztivál 2019-ben

 

Ed Sheeran a leggazdagabb

Ed Sheeran ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is. A Perfect énekesének cége tavaly 27 millió font nyereséggel zárt és a művész több adót fizet, mint a Facebook – írja a The Sun online oldala. A nagy bevétel ellenére Ed szerint a pénzt minden rossznak a gyökere, fontosabbnak tartja a barátságot és a családot.

 6d9e452c-8c69-4b2b-afa2-661220c9427d.jpeg

A jövőre a Szigeten is fellépő Ed Sheeran naponta 75.000, tavaly összesen 27 millió fontot –átszámolva 9.963.000.000 forintot – keresett, ezzel a világ szóló előadói közt immár ő a leggazdagabb. Igaz adózik is rendesen, az énekes-dalszerző több mint 5 millió fontnyi adót fizetett be az Egyesült Királyságban, ami több, mint a Facebook adója volt 2015-ben és 2016-ban. A hatalmas profit ellenére Sheeran önmagának mindössze valamivel több, mint 8 ezer fontot, mintegy 3 millió forintot vett ki, a többi maradt a bankban. Az énekes számára nincs sok értéke a pénznek „Ahogy jön, úgy megy” – mondja. „Nagyobb érték számomra a barátaim és a családom” – teszi hozzá. A zenész nagyon sok pénzt fordít jótékony célra, nagy összeggel támogatja például a lakóhelye közeli gyermekkórházat. „Nekem van elég, hogy kényelmesen éljek, a többi megy, hogy az embereket segítse” – mondja Sheeran, aki jövőre a Sziget Nagyszínpadán lép fel augusztus 7-én, amire a jegyek nagy része már elkelt. „Van még jegy, de napijegyből már csak párezret tudunk kiadni az első napra” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, „miután aznapra a különböző – 3, 5 és 7 napos – bérletekkel is be lehet jönni” – tette hozzá, előre vetítve, hogy a hónap végén újabb nagy neveket jelentenek be.

6a3026b9-c63d-44d7-ace3-6fdf0e4f547f.jpeg

Mi köti össze a kínaiakat, Al Caponét és Vilmos herceget?

Pattogó tűz a kandallóban, halk Csajkovszkij, ritka szivar az asztalon vagy fiatal hipszterekkel teli belvárosi bár egy nyüzsgő szombat éjszakán? Manapság mindkét képnek elengedhetetlen kelléke egy pohár prémium whisky. De milyen utat járt be az élet vizének is nevezett gabonapárlat, míg a világ összes sarkát meghódította?

 

Már a kínaiak is…

Feltételezések szerint már a kínaiak is ismerték a lepárlás művészetét, amit főleg parfüm előállítására használtak, de a rizsből készült tömény italt sem vetették meg. Az alkoholgyártás fortélyait minden valamirevaló ókori kultúra bevetette, a nemes tudomány Alexandriától a Nagy-Britannia területén élő szerzetesekig mindenhol követőkre talált.

 b46ad0ac-d73d-4034-9108-73cc7c579602.jpeg

Himlő ellen egy pohár

Az elsősorban szerzetesek által előállított uisge beatha-t, vagyis az élet vizét a középkori Írországban és Skóciában általános gyógyszerként tartották számon. A korabeli hiedelem szerint egy-egy pohár arany nedű a különböző bélpanaszokra vagy akár a himlőre is ízletes enyhülést hozott. Az első írásos bizonyítékot a whisky főzésére IV. Jakab skót király szolgáltatta, aki 1494-ben nyolc hordó malátát utalt ki egy szerzetesrend részére, közel 1500 palacknyi élet vize előállításának reményében.

90816f85-0cb4-4703-9239-e40b4b100a99.jpeg
 

Élet a szesztilalom alatt

Angliában és Skóciában a magas whiskyadók már a 18. században illegalitásba kényszerítették az addigra a lakosság által is előszeretettel üzemeltetett lepárlókat, a legismertebb, az ital kedvelőit sújtó sötét korszak azonban az 1920-ban az Egyesült Államokat megrázó szesztilalom bevezetésével kezdődött. A Volstead-törvény több mint egy évtizeden keresztül tiltotta alkoholos italok gyártását és kereskedelmét, ami kiváló alapot nyújtott a csempészet felvirágzásának. A legnépszerűbb illegálisan fogyasztott italnak Alphonse Gabriel Capone kedvence számított, akinek a szervezett bűnözés megteremtése mellett a whisky népszerűsítését is köszönhetjük.

 de0b37d5-f961-4c54-8313-3144f0fb14a1.jpeg

Az alvilágból cambridge-i kezekbe

A sötét időket sikeresen átvészelve, ma több mint száz lepárlóüzem működik az arany ital fogadott otthonában, Skóciában. A cambridge-i hercegi pár, vagyis Vilmos és Katalin köztudottan rajong a skót whiskyért: az ország kedvenc márkája, a The Famous Grouse felújított üzemének megnyitójára személyesen is ellátogattak. Az 1775-ben megnyílt Glenturret Szeszfőzde évi több mint 120 000 látogatót avat be nemzeti kincsük születésének rejtelmeibe.