GastroGangster

GastroGangster

Top 10 burger Budapesten!

2018. július 09. - opmah

Óriási trend és kihagyhatatlan a burger, bátran állíthatom, hogy szinte mindenhol van, és mindenki kénytelen is tartani, mert ez egy tuti étel! Magát a burgert mindenki ismeri, legyen az külföldi vagy magyar, és azt gondolom, szeretjük is. Természetesen itt most a kézműves és egyéb burgerekre gondolok, nem a gyorskajáldák választékára, az teljesen más ügy! Viszont így mi sem hagyhattuk figyelmen kívül, és belevetettük magunkat a nagy burgertesztbe! 30-40-féle burgert kóstoltunk meg, közben beszélgettünk a séfekkel, hogy kiválasszuk azt a tizet, amit bátran javaslunk, hogy kóstoljatok meg. Nyilván mindenki nem fért bele a tízbe, de gondoltunk rájuk is, úgyhogy külön cikkeket szenteltünk az ő bemutatásukra! 

 

1. Bamba Marha Burger Bár

 

 Azt gondolhatnánk a név alapján, ez valami nyelvtörő, de nem, ez mára egy megkerülhetetlen, 4 egységből álló burgerbár nevét viseli. Először én is bambán néztem, amikor hallottam róluk, mostanra viszont az egyik kedvencem lett. Remek helyeken találhatjuk meg őket, egységes külső és belső arculattal, ami arra utal, hogy a hely profi és tudatos! De nézzük a burgereket is, mert van mit, aminek pedig külön örülök, hogy nem a szokványos ízek jönnek szembe, hanem végre vannak extrák is és csavarok!

 ba7a89db-1ac0-498e-afbc-48afd7a8b3b0.jpeg

Minden típus megtalálható, a csípőstől kezdve az édesig. Elsőként egy ananászos burgert ettem, ami Big Kahuna névre hallgat, és kellemes meglepetés ért, mert brutálisan jó volt - csak halkan jegyzem meg, hogy azóta ez a kedvencem. Aki a desszertet szereti, az is talál itt magának valót, a churros nutellaöntettel valami mennyei, a Bamba Token pedig üt, mint a kalapács! Ki kell próbálni, hiszen #ezbamba!

Cím:     Haris Köz 2.
             Október 6. utca 6.
             Deák Ferenc tér 3.
             Andrássy út 46.

 

2. Meatology 

 

 Szemben a Párizsi udvar kijáratával a 2. Meatology-ban élményszerű az étkezés. Remekbe szabott vendégtér, és kiváló ételek várnak mindenkit. A terasz kecsegtető és kényelmes, azonban érdemes bekukkantani az étterembe is.


eccf58df-3920-4acc-8dfa-14ec39b772bb.jpeg

 A belváros Burger kínálatának gyöngyszemeit találhatjuk itt: tarja sült krumplival, szalonézzel , érlelt Angus classic, bacon and cheese, Meatology kivitelben házi szósszal, mixelt chipsszel, Mauri kecskesajtos salátával a Vegáknak és a signature-é lett császárhúsos thai slaw-val mindent visz. Ha belváros és burger, akkor Meatology!

Cím: 1052 Budapest, Haris köz 4.

 

 

3. TGI Fridays

 

 Egy szósz, mely egybe forrt egy étteremmel. A Tennessee whiskey füstös és karakteres jegyeit édes amerikai barnacukros, dinsztelt hagyma és fokhagyma ízekkel kombinálva született meg a TGI Fridays legendás szósza, mely 1997-ben indult világhódító útjára. Az első Jack Daniel's szósszal készült ételek között főleg grill ételek szerepeltek, valamint az étteremlánc mára bestseller burgere a Fridays Jack Daniel's Burger is.

 8549b716-92f6-4a02-bc7a-e1d0a1b49135.jpeg

A Jack Daniel's Burger alapját egy hagyományos hamburger adja. A szaftos, 200 grammos marhahús pogácsa mellé a hamburgerekre jellemző alapzöldségek kerülnek: friss saláta, lilahagyma, paradicsom és uborka. A medium-wellre átsütött hús tetejére Monterey Jack sajtot olvasztanak, majd a kész hamburgert meglocsolják az egyedülálló Jack Daniel's szósszal. A hamburger mellé köretnek szigorúan az éttermek által használt fűszer sóval megszórt ropogós hasábburgonya köret kerül, mely mellé elengedhetetlen mártogatósnak egy külön adag Jack Daniel's szósz.

Cím: 1067 Budapest, Oktogon 3. 

 

 

4. BB’z bar & Grill

 

 BB’z - a hely, ahol egy combos burger után fergeteges buli vár rád! A BB’z nem csupán a bulizók nagy kedvence, azok is idejárnak, akik szimplán egy jó kulináris élményre vágynak. Ebben a Király utcai bárban nemcsak jókat eszem, de pazar koktélok garmadájából tudok válogatni. Az enteriőr abszolút megfelel a mostani trendeknek: fiatalos, menő és otthonos.

 b3f73395-07ab-412b-a668-20c2dfc2898e.jpeg

 A burgerek pedig vonzzák a szemet, és bizony először a szemünkkel eszünk, de az ízek sem okoznak csalódást, sőt! Amíg a rendelésemre várok, addig játszom egyet a haverokkal. Beerpong, pingpong, csocsó vagy társasjáték - mikor mihez van kedv. Ha nincs kedvem játszani, akkor a kivetítőn nézem a meccset, mert a BB’z-ben erre is figyelnek. A személyzet magával ragadó, és cseppet sem hazudtolja meg a hely mottóját: It's cool to be nice!

Cím : 1075 Budapest, Király u. 15.

 

 

5. Hotel President Budapest

 

 A Hotel President étterme, az Intermezzo Restaurant felvette a kesztyűt a burgerekterén is, és nem csak a szállodában lakó, hanem a betérő vendégeknek  is kínálja házi készítésű hamburgerét, az egyéb finomságok mellett. A nívós környezet egyúttal a legjobb választás lehet a környéken, ha elegáns, de mégis könnyed hangulatban szeretnénk elfogyasztani üzleti ebédünket, vacsoránkat és nem a környékre jellemző street food hangulatra vágyunk.

 dde97818-b852-43ba-8b80-9b4dc84aee95.jpeg

 Hamburgerük bucija szezonokként változik, aktuálisan egy házi készítésű, sült,hagymás cipó. A húspogácsa minőségi marhahúsból készül, és igen méretes is, ennek köszönhetően biztosan jóllakhatunk tőle. A többi összetevő is zömében sajátrecept alapján készül: például az uborkás barbecue öntet és brie sajtkrém; ugyanakkor megtalálhatók a klasszikus összetevők is: mint a saláta, paradicsom és bacon - így egy roppant ízletes burger köszön vissza a tányérról. A burger mellé sült burgonya, vagy édesburgonya jár, kifejezetten ízléses tálalással.

Cím : 1054 Budapest, Hold u. 3.

 

 

6. Hambika BurgerPoint

 

A klasszikusban és egyediben az egyik legérdekesebb a városban. A Szentendrei út 15. szám alatt található, letisztult gasztronómiát képviselő, viszont annál kellemesebb élményt nyújtó burgerezőnem véletlenül híresült el. Kétség kívül a város egyik legkiadósabb és legnagyobb burgere található náluk, és annyi variációban, mi szem szájnak ingere.

 

 Minden kézzel készül, és a saját fejlesztésű szószok terén bőséggel lehet válogatni. Náluk mindenki megtalálja a magának valót: csípős és nem csípős, extra feltétes és egyedi, vega és brutál húsos változatok kavalkádja vár mindenkit. A hely motorjának, Mácsai Mercédesz konyháján minden helyben, frissen készül.

Cím: 1035 Budapest, Szentedrei u. 15/A

 

 

7. Firpo Burger Bar 

 1946bcf8-b41a-4fa7-bcca-bf2b6c16d88e.jpeg

 Ki ne ismerné Charlie Firpót, a mára ikonikussá vált figurát és természetesen a filmet? Igen, mindenki ismeri. Nos, ugyanekkora népszerűség veszi körül a Firpo Burgert is, hiszen itt megtalálható a hagymás-babos burgeren át a Mike Firpo burgerig minden! Az étterem igazi zarándokhely lett, és két részből áll: az egyik Terence Hill nevét viseli, a másik természetesen Bud Spencer nevéhez fűződik!

 ebc09825-10ce-4542-b6e9-19776863dca8.jpeg

 A falakat mindkét helyen képek, rajzok, festmények díszítik, amelyeket a törzsközönség készített. Nekem abszolút nagy kedvencem, hiszen az ember hol is érezhetné jobban magát, mint a kedvencei között, az pedig csak óriási plusz, hogy a burgerek számomra itt az egyik legjobbak! A brutál méretűtől kezdve van itt minden, szóval az ember tuti nem marad éhes. Nagyon ajánlott meglátogatni őket, nem mellékesen a személyzet magával ragadó, hihetetlen sztorikat tud mesélni!

Cím: 1077 Budapest, Izabella u. 36-38.

 

 

8. WOW Aerican Retro Diner 

 

 Ebben az étteremben megelevenedik előttünk a régi amerikai hangulat, ugyanis a hely ezt tükrözi, és abszolút hozza az érzést, mintha nem is Budapesten lennénk! Az ételek tekintetében szintúgy - ami egy amerikai dinerben megtalálható, na, az itt van! Hiszen amiért idejöttem, az a burger, és itt akad belőle jócskán, az alapanyag pedig, amiből főznek, szinte mind Amerikából érkezik!

 554eac57-1442-4c49-8f13-9d6cd3051cd0.jpeg

 De ne menjünk el a többi mellett sem, mert van még az étlapon hot dog, sőt a nélkülözhetetlen bagelek is, hogy mind felfaljuk őket! Engem a burgerek izgattak fel teljesen, mert itt igazi autentikus környezetben fogyaszthatom el a burgert. És milyen burgert! Brutál finom, egynél meg sem állnék, ha tudnék még enni, de hagyok máskorra is, hogy legyen mit kipróbálni! Javaslom mindenkinek, akinek ez az érzés és a finom burgerek bejönnek, itt kezdjen!

Cím: 1065 Budapest, Nagymezô u. 37-39.

 

 

9. Kishusom 

 

 A város szívében, az egyik főér lüktetésében találkozhatunk a Kishusommal. Aki még nem vette erre az irányt, vagy csak a kolbászaikról és a brutális hot -dog sztílóikról hallott, akkor jelentem, itt nincs vége a sztorinak! Ugyanis ez az egyik legízletesebb burger a városban, nem is akármiből, hanem marhakolbászból készült húspogácsával, eszméletlen házi csalamádéval felturbózva. Itt jegyzem meg, mintha a nagyim csalamádéját enném, olyan az íze, és nem vagyok elfogult!

c465758c-fbce-4486-95c7-f8faaa0bf4c7.jpeg 

 

 

10. Chili Bar & Food

 

 A Chili Bar&Food, amint a nevében is jelzi, nem a paprikáról szól, hanem egy kis urbánus lazulásról, ahol igyekeznek elfeledtetni velünk a hétköznapi gondokat, már akinek van! Alighogy belépünk az ajtón vagy helyet foglalunk a teraszon, hihetetlen nyugodtság lesz úrrá rajtunk, mert a személyzet felkészültsége, kedvessége elfedtet mindent ebben a rohanó világban.

 b2f8b01d-8640-450a-b386-bc80d099f00c.jpeg

Ahogy utánajártam, burgert itt mindenképpen enni kell, mert nem a hagyományos cucc fog szembejönni! Már az első falat elomlik a számban, magamban pedig csak ennyit jegyzek meg: EZ IGEN, ezt érdemes volt kipróbálni! Ne egy burgerezőt képzeljünk el a helyről, hanem egy dizájnos kávézós bisztrót, ami a mostani igényeket kielégíti, hiszen ami egy városi oázisban kell, az itt megtalálható. Muszáj tenni egy próbát!

Cím: 1094 Budapest, Tompa u. 7.

süti beállítások módosítása