GastroGangster

GastroGangster

Top reggelik Budapesten

11 hely ahol érdemes kezdeni a reggelt

2019. október 12. - opmah

Nem mindegy, hogy hol kezdjük a reggelt, hiszen ez az élmény kíséri végig az egész napot. Most olyan helyeket ajánlunk , ahol biztosan a reggel lesz a napotok legjobb része.  

 

1. Maison Grand Budapest

611ba876-869a-42e4-b7c1-27edba97a473.jpeg

Ha valaki szeret reggelizni, akkor a Maisont ki kell próbálnia, hogy részese lehessen egy igazi, vérbeli reggelinek! A Maison a reggeliről és a brunchról lett ismert. Nagyon sok a külföldi vendég, akik már eleve az Instagram fotó vagy éppen a TripAdvisor miatt jönnek ide. Ha nincs előre asztalfoglalásod, és reggelizni szeretni, akkor felejtsd el, hogy jóllakottan és elégedetten távozol, ugyanis nem lesz szabad asztal, hiszen minden reggel teltház van. De aki bejut, az élvezheti a franciás reggeli minden részét. Klasszikus reggeliktől kezdve az egyszerű croissantig bármit tud választani. A személyzet pedig felkészült és kedves. Tehát ha reggeli, akkor Maison Grand!

Maison Grand Budapest címe: Budapest Szerivta tér



2. Brunch Bistro Budapest

064ec6fd-6324-43be-9f50-886440ae15a6.jpeg

A Bazilika háta mögött egy abszolút urbánus és trendi hely a Brunch Bisztró. Itt az egyik különlegesség, hogy magyaros reggelivel is várják a vendégeket, ami a turistáknak különösen jó dolog, de valljuk be őszintén, néha mi is szívesen megeszünk egy igazi házi, ízletes reggelit. Ha valaki szeretne, akkor egész nap választhat a reggeli kínálatból, és ébredezhet a teraszon. Igazából bármit is kérünk az étlapról, nem fogunk hibázni, ugyanis a hely nagyon profi; az ételek, a kávé, az italok mind kifogástalanul el lettek találva. Az érződik még, hogy nem erőlködnek, hanem valóban mindenki őszintén kedves és udvarias, ami azért igen ritka manapság. A Brunch Bisztró reggelihez is, de ebédhez is kitűnő választás!

Brunch Bistro Budapest címe: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 19/b

 

3. KicsiZso

29d07ce8-f9d1-46a8-9f8e-b58d4acc93c2.jpeg

Az egyik abszolút favorit, ahol mindig a legjobbat kapja a vendég! KicsiZso személye is fantasztikus, de aki betér hozzá enni, annak tényleg egy jó élmémyben lesz része, és ez a KicsiZso érzés. Ezt elmondani nem is lehet, ez meg kell élni, ahogy jóízüen előadja az ételeket. A hely is otthonos, az ember nem érzi magát feszengve. Szóval ha egy emlékezetes jó reggelt szeretnétek, akkor náluk kell kezdeni, és egy jót enni. 

KicsiZso reggeliző címe : Budapest , Frankel Leó u. 11.

 

4.  Winestone Korona

463fbafb-7e39-4ad7-999c-c92d9f7be1d0.jpeg

Ez az a hely, ami folyamatosan nyüzsög, pörög. Tipikusan az az étterem, ahol nem egyedül akarunk reggelizni, hanem üzletfelünkkel, barátunkkal, vagy csak egyszerűen emberekkel. A Winestone étteremben mindig zajlik az élet. Az étterem abszolút a mostani stílusirányzatoknak megfelelően lett kialakítva, tényleg nagyon l érzi itt magát az ember. A személyzet nagyon a toppon van, csak odapillantunk, és már ott is teremnek az asztalunknálés ajánlanak vagy segítenek nekünk. Az ételek is nagyon jól ki lettek találva: sp a tálalás, az adagok megfelelőek. Ha valaki egy nem mindennapi reggeli élményt keres, akkor itt kell kezdenie a napját.

Winestone Korona címe: Budapest Kálvin tér

Winestone City Center címe: Váci utca 20.




5. Palace Restaurant

049914dc-d7bc-4f94-9fb6-36e93a5476b9.jpeg

Ez az egyik legszebb reggeli helyszín. Itt reggel nem csak egy jót és finomat eszem, hanem a lelkem is feltöltődik. A hely maga a történelem. Csodás belső kialakítása van, ahol az ember el tud merengeni, hogy mennyire szép épületeket is tudtak régen építeni és tervezni. Klasszikus a reggeli választék, de mindennap késül valami finomság a látványpultban, akár goffri vagy éppen frissen facsart gyümölcslevek. Ha a klasszikus reggelik egyike nem illik az életmódunkba, akkor a  legegészségesebb ételek közül is tudunk választani, mint a tápióka vagy a müzli. A személyzetet itt is kiemelném, mert remekül végzik a dolgukat. Szerintem egyébként nem csak reggelizni érdemes itt, hanem bármikor étkezni, nem fogjuk megbánni.

Palace Restaurant címe: Budapest , Rákóczi út 43-45.




6. Gentry Coffee & Brunch

6e921200-3fdf-47d9-ae00-ec43ce800792.jpeg

Picit eldugott helyen van a Gentry, ami lehet, hogy jó is, mert még így is állandóan tele van, ha jobb helyen lenne, akkor már az utcán állnának az emberek. A hely maga az egyediség, minden ki lett találva, és semmi sincs véletlenül, ez a hely nagyon tudatos. Nekem abszolút az egyik favoritom, szeretek csak úgy is betérni, hogy egy igazán finom kávét igyak és tovább menjek. De a Gentry ennél több, egy igazi gasztropont, ahol tényleg extra ételeket fogyaszthatunk el, és közben jólérezzük magunkat. A hely kialakítása is magával ragadó, remek koncepciót alakítottak ki. Mindenképpen ki kell próbálni!

Gentry Coffee & Brunch címe: Budapest, Királyi Pál u. 9.




7. Vesta Bistro

d461edb4-a9cd-4f40-9ca4-d1faab97ba14.jpeg

Azon helyek egyike, ahol impozáns környezetben egy nem mindennapi minőséget kapunk. A személyzet kedvessége magas szaktudással párosul, hiszen kellő figyelmet szentelnek a vendégekre, ugyanakkor nem tolakodóak.
A reggeli étlapjukon a klasszikus ételek mellett, a hozzájuk tartozó mangalicatelepről érkező termékekből is válaszhatunk. ( sült kolbász, érlelt sonka) Ezt mindenképpen meg kell kóstolni! Egyediségük üde színfolt a magyar gasztronómiának. A reggeli ételekhez kiváló, saját pörkölésű kávét ajánlottak. Ebből kis kiszerelésben tudtam venni magamnak. Reggelire melegen ajánlom őket, ugyanakkor ebéd és vacsora étlapjuk is kellően változatos. Az étterem belső kialakítása visszafogott eleganciát mutat, melyben az apró részletekre is figyeltek. Egy elég menő akvárium választja el a vendégtér két részét. Innen viszont nem választhatunk halakat."

Vesta Bistro címe: Budapest, Falk Miksa u. 10.



8. Baltazár Budapest

9aa0b215-a3a4-4a24-828a-8d88b5f6d22b.jpeg

A Baltazárban a reggeli felér egy ünnepléssel, a vár és a környezet gondoskodik erről. Itt azért szeretek reggelizni, mert a kikapcsolódáson kívül még egy picit a munkámra is tudok figyelni és mégsem egy irodában ül az ember, hanem egy szuper helyen. A reggelik a klasszikusok, egy kis többlettel. Itt nem furcsa az sem, ha reggeli közben szeretnénk egy finom pezsgőt is elfogyasztani. Ajánlott hely!

Baltazár Budapest címe: Budapest, Országház u 31.



9. Helyszín Budapest

4919eeb4-b25b-41e8-8766-ee7e371239da.jpeg

Ez az a helyszín ahol tényleg pörög a reggeli, hiszen a DJ, Botond gondoskodik róla. A reggeli bulik végén vagy egy új nap kezdésének kiinduló helye ez. Az ételekre abszolút a házias szó illik. Itt nincs túl sok idő az üldögélésre, reggelizni kell és utána menni is, mert akkora a pörgés, hogy az emberek várnak a szabad helyekre. Szóval egy gyors étkezés pörgősen és indulhat is a nap, szuper hangulatban. Én nagyon szeretem, nem fogtok benne csalódni, ha jöttök.

Helyszín Budapest címe: Budapest, Wesselényi u. 35.


10. Zoska reggeliző és kávézó

7fa69b13-e265-4dea-8b6a-52206b17738b.jpeg

Egyik leghangulatosabb hely a listán a Zoska, aki egyszer itt reggelizik, az fog jönni még az tuti. Klasszikus reggelik vannak nagyon jó alapanyagokból, minden házi szinte. A kávé is nagyon jó. A hely kisugárzása pedig kellemes, és otthonos. Annyi Post it címke van a falon mintha otthon lennénk, és van egy jó sztorijuk is, ahogy egy srác kereste egy lány üzenetét a Post itok között egy hétig és megtalálta. A tulajok maguk is itt dolgoznak, úgy, hogy bárki tud velük találkozni, és ha éppen nincs pörgés még lehet velük beszélgetni, mert sok jó történet van itt. Aki hétvégén jönne, akkor az foglaljon helyet. 

Zoska Reggeliző és Kávézó címe: Budapest, Ferenczy István u. 28.




11. Montenegro Gurman Grill & Wine Bar

f9af7f0b-70d2-4804-8a7c-648c2016d904.jpeg

Amikor valami különlegesre vágyok, legyen az sajt, vagy nagyon finom házi szalámi, egy finom pezsgővel, akkor a Montenegro Gurmannál kezdem a napot. Óriási nyüzsgés van mindig, olyan mintha valami külföldi országban lennék, sokféle náció fordul itt meg. Ha pedig nyitásra jövök, akkor még az alvó várost meg tudom figyelni a teraszról és közben a reggeli kávémat iszogatom.
De ne lepődjünk meg azon sem, ha egy világsztár éppen erre sétál.

Montenegro Gurman Grill & Wine Bar címe: Budapest, Hercegprímás u. 2.

 

 

süti beállítások módosítása